Dino’s in the Zoo

Meer dan 50 reusachtige brullende en bewegende dino’s duiken overal op in Koninklijke Burgers’ Zoo van 29 september tot en met 28 oktober 2018 tijdens het evenement "Dino’s in the Zoo"...

20180913 BZ dino180Tijdens de Nederlandse herfstvakantie, van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober 2018, organiseert Koninklijke Burgers’ Zoo het evenement Dino’s in the Zoo: meer dan 50 reusachtige brullende en bewegende dinosaurussen doemen overal op, verspreid door het hele dierenpark.
Het grootste exemplaar is een indrukwekkende Brachiosaurus met een lengte van maar liefst 12 meter. 

Meer dan 50 dinosaurussen
De Tyrannosaurus rex (9 meter) ontbreekt natuurlijk niet als één van de meest gevreesde roofdieren uit de hoogtijdagen van de dinosaurussen. Net zo min als de Brachiosaurus (12 meter), een vreedzame planteneter van reusachtige afmetingen. Of de kenmerkende Triceratops (9 meter), die met zijn drie geduchte scherpe hoorns voor op de kop wel wat weg heeft van de hedendaagse neushoorns. De vliegende Pterodactyls (4 meter) of de zwemmende Plesiosaurussen (4 meter) illustreren de complete heerschappij van deze oerreptielen ter land, ter zee en in de lucht in het Mesozoïcum. 

Interactief educatief programma
Van 13 tot en met 28 oktober 2018 verzorgen dierentuingidsen dagelijks om 10.00 uur een dinosaurus-gerelateerde rondleiding, waarbij specifieke kenmerken van dinosaurussen vergeleken worden met reptielen en vogels die nu nog leven. In de Bush staat in dezelfde periode dagelijks van 11.00 tot 13.00 uur een infotafel over dinosaurussen. Op de route langs de dinosaurussen staan diverse informatieborden over deze reusachtige reptielen. Tenslotte kunnen kinderen ook gratis een dinosaurus-speurtocht bij de informatietafel meenemen.

Dino’s in de Parkwinkel
In de Parkwinkel bij de hoofdingang van Burgers’ Zoo zijn tijdens het evenement Dino’s in the Zoo thematische dinoknuffels verkrijgbaar, net als boeken over dinosaurussen en diverse andere dinosaurus-merchandise. 

20180913 BZ dino1200800

Praktische informatie
Dino’s in the Zoo is van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 18.00 uur.
Bezoekers betalen de normale entreeprijs van Burgers’ Zoo, waarbij dit evenement is inbegrepen.
Abonnementhouders mogen Dino’s in the Zoo gratis bezoeken. 
Meer info op: www.burgerszoo.nl/dinos