Drukke tijden voor zeehondenopvangcentrum Sea Life

Afgelopen weekend werden vijf zeehondjes vrijgelaten op het strand van Blankenberge ter hoogte van de O’neill Beach Club. In het zeehondenopvangcentrum van Sea Life Blankenberge konden de dieren aansterken...

20180404 SeaLifeB Zeehond180De zeehondenpups spoelden tussen eind december en eind februari aan op de Belgische kust. Ze werden overgebracht naar het zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE Blankenberge waar ze opnieuw konden aansterken. Afgelopen weekend was het moment daar om 5 zeehondjes vrij te laten in de Noordzee. Slechts een zeehondenpup, Xena, heeft nog niet het streefgewicht bereikt en wordt pas later vrijgelaten.

Seapok verblijft al het langst in het zeehondenopvangcentrum. Op 22 december werd hij opgepikt uit Koksijde door de brandweer, waarna hij naar het park werd gebracht. Hij werd geadopteerd door het bedrijf APOK, en zij gaven hem ook zijn naam.
Robby kwam er op 20 januari 2018 bij. Deze grijze zeehond uit De Haan had koorts, een snotneus en korstjes rond zijn ogen.
Zazou, aangespoeld in Nieuwpoort, vervoegde hen 2 dagen later. Bij aankomst woog ze slechts 11 kilogram, had ze koorts, was ze erg verzwakt en was ze een oog kwijt. Deze pup werd geadopteerd door Melanie Verspecht die met haar 9 jaar zich mag tot een van de jongste adoptie-ouders van het park rekenen.
Caster vervoegde als vierde pup het gezelschap op 5 februari. Deze grijze zeehond werd met een gewicht van 19 kg binnengebracht met wondjes, diarree en onzuivere ademhaling. Hij kreeg de steun van zijn adoptie-ouders, familie Castermans.
De laatste zeehond die wordt vrijgelaten deze editie is Pluizebol uit Wenduine. Gebeten door een hond werd deze grijze zeehond binnengebracht op 28 februari en geadopteerd door Sylvie Muyllaert.

De vrijlating op het strand van Blankenberge kon gratis bijgewoond worden.

20180404 SeaLifeB ZeehondVIEW1200

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?
- Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken.
- Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum.
- Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
- Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum.