featured_header_zoonews2.jpg

Vissen uit Singapore in Sea Life

SEA LIFE Blankenberge huisvest in beslag genomen vissen

Vissen uit Singapore beleven witte kerst in SEA LIFE Blankenberge: zij werden eerder dit jaar in beslag genomen op de luchthaven van Zaventem. De vissen waren geverfd...

20171221 SeaLB Singap180Op 6 juli 2017 heeft het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) op de luchthaven van Zaventem vissen in beslag genomen. De vissen, afkomstig uit Singapore, waren geverfd en dat is strafbaar.
Volgens de wetgeving, artikel 36, 15° van de wet van 14/08/1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren, is het strafbaar om geverfde dieren (kleurbad, injecties van kleurstoffen) te houden en te verhandelen. Bij het kleuren van de vissen door injectie of onderdompeling in kleurbaden sterven de dieren vaak door infecties of stress.

SEA LIFE verwelkomde op 31 juli voor de eerste keer gekleurde vissen.
Het ging om Corydoras aeneus (de albino vorm) die gekleurd werden in Singapore. Iets wat hélemaal haaks staat op de waarden van SEA LIFE.
De vissen kwamen er allerminst op bestelling gekomen, maar net op vraag van de overheid om de dieren alsnog een goede thuis te bezorgen en bezoekers bewust te maken over de problematiek. De vissen waren bij aankomst groen en rood. Ze bleven lange tijd achter de schermen in quarantaineruimtes van het park.
Ondertussen zijn de vissen al een tijdje zichtbaar voor het publiek, en hebben ze hun oorspronkelijke “witte” kleur teruggekregen. De vissen kunnen nu dus zorgeloos genieten van een witte kerst.

20171221 SeaLB Singap640