Avontuurlijke uitdaging

Zondag 25 juni 2017 wacht een sportieve stormbaan op een bijzondere locatie op honderden enthousiaste deelnemers: Mud Masters Family Burgers’ Zoo voert vlak achter de verblijven van de leeuwen, neushoorns en giraffen door.

20170623 BurgZ Mud Masters180Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert samen met Mud Masters een avontuurlijk parcours van 3 kilometer met in totaal 17 creatieve hindernissen voor jong en oud. Vol adrenaline springend over loopgraven, klimmend in netten of bungelend onder de sporten van een horizontale ladder gaan sportievelingen in alle leeftijden op weg naar de eindstreep. Iedereen mag het parcours op zijn eigen tempo afleggen, want plezier staat voorop en meedoen is belangrijker dan winnen. Bijzonder is dat kinderen en volwassenen het parcours gelijktijdig afleggen.
Alle deelnemers krijgen na afloop gratis toegang tot het Arnhemse dierenpark zodat ze actief bewegen kunnen combineren met een gezellig dagje uit.

Op diverse locaties in binnen- en buitenland vinden Mud Masters ‘obstacle runs’ plaats, maar tot op heden nog nooit in combinatie met een dierenpark. Tijdens de inspanningen op het parcours kan plotseling van heel dichtbij de machtige brul van een leeuw weerklinken. Vanaf hindernis 14 tot en met de finish loopt het parcours vlak langs de savannevlakte van Burgers’ Safari, waar onder andere neushoorns, giraffen, zebra’s antilopen leven, en langs de verblijven van de leeuwen. Startpunt en eindstreep bevinden zich beide in Burgers’ Zoo, maar het parcours loopt daarnaast grotendeels door het aangrenzende bos aan de overzijde van de Cattepoelseweg.

20170623 BurgZ Mud Masters640

Praktische details: tickets en meer informatie
Mud Masters maakt sinds 2012 de uitdagende mariniersstormbaan toegankelijk voor een groot publiek. Jaarlijks doen 60.000 deelnemers in Nederland en Duitsland mee aan Mud Masters.
Op www.burgerszoo.nl/mudmasters kunnen mensen zich inschrijven voor deze bijzondere Mud Masters Family Burgers’ Zoo. Voor of na deze speciale ‘Obstacle Run’ kunnen deelnemers met hun kaartje Burgers’ Zoo in en bovendien is er catering aanwezig bij het parcours.
Het aantal beschikbare tickets is beperkt en wie het eerst komt, die het eerst maalt.