featured_header_zoonews.jpg

Strandopkuisactie op World Ocean Day

Sea Life wil mensen bewust maken

Op donderdag 8 juni was het World Ocean Day. Op die dag stond onder meer Sea Life Blankenberge extra stil bij het leven in de zee, met een vuilnisopruimactie op het strand. Het kadert in de beschermingsacties die Sea Life ondersteunt, en waarmee ze graag de mensen willen sensibiliseren.

20170611 SeaLifeB180De actie van Sea Life kadert in 1 van de vele acties omtrent World Oceans Day. Tijdens deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd aan een bepaalde problematiek rond onze oceanen en zeeën. Met deze dag probeert de organisatie te streven naar gezonder onderwaterleven. Dit jaar staat de problematief van de plastiekenvervuiling op het programma, ook bekend als "plastieksoep". 
Wereldwijd belanden er tonnen afval in het water. Aan onze kustlijn alleen al kun je ongeveer 67.000 kilogram afval vinden. Dat is gemiddeld 100 kilogram per kilometer strand.
Ongeveer de helft van dat afval is afkomstig van het land, via het strand en rivieren die afval meevoeren.

Daarom startte SEA LIFE op World Ocean Day (8 juni) met het opruimen van het strand in Blankenberge. De mascotte van SEA LIFE was aanwezig om de entoesiaste vrijwilligers van het Zandschooltje aan te moedigen.
Op donderdagochtend om 10u00 begon de klas van juffrouw Peggy en meester Sammy van het derde kleuter uit het Zandschooltje met hun zoektocht naar vuilnis op het strand.
De kleuters kregen handschoenen en een plastiek zak om het vuil te verzamelen. Ze vonden onder andere plastiek zakken, sigarettenpeuken, rietjes, visnetten, roofing, isolatie, …
Nadien werd het verzamelde afval naar SEA LIFE gebracht, waar het gewogen werd.
Maar liefst 18,44 kilogram werd verzameld door de dertig enthousiaste kleuters.

20170611 SeaLifeB640

Sea Life Blankenberge is meer dan alleen maar een aquarium. Het complex in Blankenberge streeft naar natuurbehoud onder de  noemer van Sea Life Trust waarbij kernwoorden als "broeden, redden en beschermen" de spil zijn in de werking vand e organisatie. Ze ondersteunen verschillende projecten en campagnes in het kader van de bescherming van onze oceanen. Daarnaast worden ook gestrande zeehondjes opgevangen dankzij het SOS Rescue Team.