Pandasia geopend in Ouwehands Dierenpark

Tijdens een bijzondere openingsceremonie volgens Chinese traditie werd Pandasia officieel geopend. Ouwehands Dierenpark is het enige dierenpark in Nederland waar reuzenpanda’s te bewonderen zijn.

20170531 Opening pandasia180Pandasia werd officieel geopend op 30 mei door Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpark, Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, De heer Zhang Hongwen, chief economist van het State Forest Administration, Jan Peter Balkenende, voormalig minister-president, Wu Ken, Chinese ambassadeur en Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark.

De feestelijke opening vond geheel in Chinese sfeer plaats, met onder andere een authentieke Chinese leeuwen- en drakendans, Chinese danseressen en bijpassende Chinese muziek. Tijdens de openingsceremonie is een slapende ‘leeuw’ door verschillende ceremoniële handelingen gewekt waarna onder begeleiding van een trom en bekkens een traditionele leeuwendans volgde. Deze Chinese traditie staat voor voorspoed en geluk. Na deze bijzondere ceremonie werden de toegangsdeuren van Pandasia dan eindelijk geopend! 

Na een periode van 16 jaar van overleg en voorbereidingen zijn in oktober 2015, tijdens het staatsbezoek van het Nederlands Koningspaar aan China, de reuzenpanda’s symbolisch geschonken aan Nederland. Xing Ya en Wu Wen verblijven voor een periode van 15 jaar in Nederland.

Xing Ya en Wu Wen arriveerden reeds op 12 april. Er was allereerst een gewenningsperiode ingebouwd, waarbij naast het uittesten van verschillende soorten bamboe (25) ook werd bekeken welke verschillende vormen van verrijking aangeboden wordt om het natuurlijk gedrag van de dieren zoveel mogelijk te stimuleren. 

20170531 Opening pandasia640

Om ervoor te zorgen dat een bezoek aan Ouwehands Dierenpark én de reuzenpanda’s een geweldige beleving is, is het alléén mogelijk om het dierenpark te bezoeken met online tickets. Abonnementhouders dienen op weekend-, vakantie- en feestdagen een bezoek te reserveren. 
Meer info via: www.ouwehand.nl