Vele nieuwkomers in 2017
Pairi Daiza verrast de bezoekers dit jaar weer enorm hard. Eerder berichtten we al over de komst van het duo Tasmaanse Duivels en de inname van Temple des Fleurs door een familie orang-oetans, maar daarnaast begroet het park nog andere diersoorten waaronder de Aziatische zwarte beer of kraagbeer.
De Aziatische zwarte beer of kraagbeer dankt zijn bijnaam aan de witbeige v-vormige markering rond zijn nek.
Het is een bedriegde diersoort: op de IUCN Redlist staat de kraagbeer geklasseerd als "vulnerable".
Dit roofdier leeft voornamelijk hoog in de bergen van de Himalaya’s. Rechtstaand kan hij tot 2 meter groot zijn; hij weegt tussen de 90 en 180 kg. Hij staat bekend als boomklimmer. Met dat talent kan hij zijn dieet, bestaande uit voornamelijk fruit en noten, af en toe kan verrijken met bijenkorven, gewervelde en ongewervelde insecten.
Moeder Canelle et haar twee jongen (Phuket en Pako, 1 jaar oud) zijn afkomstig uit het Franse ‘Reserve de Sigean’.
Zij nemen hun intrek te nemen in "La Cité des Immortels", in de Chinese wereld.
Behalve deze nieuwkomers en de eerder vermelde orang-oetans en Tasmaanse Duivels, verwelkomt het park ook nog dit jaar komodovaranen, Pater Davidsherten, een nieuwe koppel rode panda’s, een familie Peruviaanse doodshoofdaapjes, Lemmings…
Pairi Daiza neemt actief deel aan een dertigtal kweekprogramma’s van bedreigde diersoorten. De vele geboortes van 2016 (zebra’s, miereneter, doodshoofdaapjes, bizons, enz.) waaronder ook die van de witte neushoorn Sethemba Vasta en de reuzenpanda Tian Bao, zijn uiteraard extra redenen om het prachtige park te bezoeken. Ook in 2017 worden er vele geboortes verwacht...
In de loop van de winter verwelkomde Pairi Daiza reeds een klein doodshoofdaapjes, een tapir, een franjeaapje, een sitatunga, een baby ringstaartmaki en een kleine kangoeroe. Khaing Hnin Hnin, de Aziatische olifant is drachtig en zou deze zomer ook moeten bevallen van een ‘klein’ spruitje.
Het geboortelijstje wordt dus ongetwijfeld nog langer!