featured_header_zoonews2.jpg

Dolfinarium Harderwijk in rouw

Dolfijn Skinny overleden

Vorige week was het een droevige dag voor Dolfinarium in Haerderwijk en haar medewerkers want de 55-jarige dolfijn Skinny overleedt na een langdurige ziekte. Omdat haar toestand zo zorgwekkend werd, heeft men besloten om Skinny in te laten slapen. Een zorgvuldig overwogen, maar ook moeilijk besluit.

20170227 DolfinariumH180Skinny bleek een agressieve, kwaadaardige tumor te hebben; dit werd ontdekt nadat was ontdekt dat Skinny vocht tussen de organen had zitten. De afgelopen maand zag men de toestand van het zeezoogdier achteruit gaan: ze interacteerde minder met de trainers en at minder. Vorige week maandag stopte ze helemaal met eten. De dierenarts van het Dolfinarium heeft dan vorige week de moeilijke beslissing genomen om Skinny rustig en vredig in te laten slapen, omringd door haar geliefde trainers.
Zoals gebruikelijk is het lichaam overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht waar sectie zal worden verricht.

De verslagenheid is bij de medewerkers van het Dolfinarium zeer groot. Skinny was voor velen een Icoon.
Vorige week zaterdag werd Skinny’s 55ste verjaardag nog gevierd.
Jurriën Wouters, manager van de verzorgers: "Trots zijn wij op deze bijzondere dolfijn, die vele miljoenen mensen over al die jaren heeft mogen inspireren, die heeft bij mogen dragen aan waardevolle onderzoeken, maar vooral die de steunpilaar was van onze familiegroep van dolfijnen. Skinny zal voor altijd een hele speciale plek in ons hart hebben."

20170227 DolfinariumH640