featured_header_zoonews2.jpg

Poolwolven voor het Domein van de Grotten van Han

Roedel Poolwolven voor Wildpark

In 2017 zal het Domein van de Grotten van Han een roedel poolwolven verwelkomen: 2 mannetjes zullen begin maart uit Denemarken toekomen, en enkele weken later zal een vrouwtje hen vervoegen vanuit een park in Frankrijk.

20170214 Han poolwolf180De poolwolf is een ondersoort van de wolf die men in Canada, Groenland en Alaska aantreft. Het is overigens 1 van de grootste wolven. De poolwolven krijgen een verblijf in het hoger gedeelte van het park, niet ver van de Europese wolf, die reeds in het park te vinden is. Deze heeft een redelijk negatief imago: hij wordt aanschouwd als de grote boze wolf. De arctische wolf daarentegen, heeft een heel positief imago. Hij wordt ook de “dokter van de dieren” genoemd.
In de natuur, voedt hij zich met gewonde of zieke dieren, wat de verspreiding van ziektes in de kuddes beperkt.

Tijdens het nieuwe seizoen zullen er verschillende animaties rond de wolf plaatsvinden in het Domein van de Grotten van Han. Het is voor het Domein belangrijk om zijn rol tot sensibilisatie te vervullen en de bevolking voor te bereiden op de komst van de wolf in onze wilde natuur.

De samenstelling van de roedel lijkt eerder vreemd te zijn: waarom twee mannetjes?
Het is belangrijk, voor de stabiliteit in de groep, om de wolvin haar keuze te laten maken, zoals dit gebeurt in de natuur. Zo zal een koppel gevormd worden die later voor jongen zullen zorgen.
Dit zal nog niet voor 2017 zijn omdat de wolven nog te jong zijn. Zij zijn pas op de leeftijd van 2 à 3 jaar volwassen.

20170214 Han poolwolf640

Het park is in combinatie met de Grotten van Han te bezoeken.
Meer praktische info via: http://www.grotte-de-han.be/nl/kalender/individueel