Drie witte neushoorns op de savanne

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft een nieuwe, vrouwelijke witte neushoorn verwelkomd. Gisteren mocht ze samen met de andere neushoornvrouw van WILDLANDS voor het eerst de savanne op. Dat verliep erg rustig. De nieuwe vrouw is wat ouder en duidelijk de meerdere.

20170207 Wildlands180In WILDLANDS leven er op dit moment inderdaad drie witte neushoorns. De komst van de nieuwe vrouwelijke neushoorn vanuit uit Givskud Zoo in Denemarken is vooral van belang voor het sociale leven van de neushoorns in Serenga, een van de prachtige themagebieden die het Nederlandse dierenpark rijk is. In het wild leven witte neushoorns immers ook in groepen van meerdere vrouwen en hun jongen.

In WILDLANDS probeert men ook om de dieren niet te vermenselijken en worden de namen van de dieren niet gecommuniceerd. Op die manier wil men ook het wilde natuurgevoel bij de bezoekers introduceren. Behalve de nieuwe dame zijn er een jongere vrouw, die van het oudere Dierenpark Emmen is overgekomen, en een man die afgelopen najaar vanuit Frankrijk naar Wildlands kwam.

Men hoopt uiteraard dat de neushoorns voor nageslacht zullen zorgen. Voor de nieuwe vrouw is de kans eerder klein: ze is immers al 32 jaar oud. Ze is al wel eens moeder geweest. De hoop ligt dus op de schouders van het jongere koppel om bij te dragen tot het kweekprogramma.

20170207 Wildlands640

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.