featured_header_zoonews.jpg

Nieuw onlineplatform: ZOOschool.be

Initiatief van ZOO Antwerpen en Planckendael

ZOO Antwerpen en Planckendael lanceren een nieuw onlineplatform voor scholen: ZOOschool.be. Leraren van het basisonderwijs vinden hier alles om hun lessen vlot voor te bereiden en aantrekkelijk over te brengen. Leerlingen vinden er inspiratie voor spreekbeurten, spelen spelletjes of kunnen creatief aan de slag.

20160922 ZooAntwerpen school180Foto’s, films, fiches en artikels
Een filmpje over bedreigde mensapen of het ontpoppen van een vlinder? Een dierenfiche van de olifant, de flamingo of okapi? Prachtige foto’s om de les mee te illustreren? Leraren kunnen dit allemaal snel, gemakkelijk en gratis downloaden op ZOOschool.be. Het lesmateriaal dient als voorbereiding op een uitstap of als nabeleving. Ontspanning is ook belangrijk, vandaar dat je ook speurtochten, spelletjes, raadsels en knutselideeën op ZOOschool.be vindt. De artikels, filmpjes en dierenfiches sluiten aan op de eindtermen en ontwikkelingsdoelen. En wat boeit, onthoud je beter!
Tip voor leraren: projecteer de filmpjes of dierenpaspoorten op het smartboard en je maakt de beleving voor de leerlingen nog echter. Of laat de leerlingen hun spreekbeurt over hun lievelingsdier houden, met het dier live in de hoofdrol.

Op klasuitstap
Wist je dat scholen van het basisonderwijs bij elk gereserveerd klasbezoek aan ZOO Antwerpen of Planckendael een gratis gids voor een rondleiding, een gratis fluovestje per leerling, een gratis WILDmagazine en twee tickets per leraar krijgen?
Check de website voor meer info.

20160922 ZooAntwerpen school640