featured_header_zoonews.jpg

Kwartjesmaand in Artis

Verlaging toegangsprijzen in september

De Nederlandse dierentuin ARTIS houdt haar traditionele kortingsmaand in ere en verlaagt in september de toegangsprijzen: de zogenaamde 'kwartjesmaand' is een langlopende traditie van de Amsterdamse zoo.

20160829 Artis poster180In de maand september verlaagt ARTIS haar toegangsprijzen met 25%. Het gebruik hiervan kent een interessante geschiedenis.

Het genootschap Natura Artis Magistra werd in 1838 opgericht, met als doel "Het bevorderen van de kennis der Natuurlijke Historie". Een lidmaatschap was in de eerste jaren niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen moest je door een ballotage komen, lid worden van ARTIS kostte 45 gulden. Dat stond in die tijd gelijk aan ongeveer zes weken werk voor een geschoolde arbeider. Het ARTIS-Park werd een ontmoetingsplaats voor welgestelde Amsterdammers, waar de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, zakelijke banden werden gesmeed en huwelijken werden besproken. In ARTIS konden zij niet alleen exotische dieren zoals roofdieren, slangen en olifanten bewonderen, maar ook lezingen en concerten bijwonen.
Veertien jaar na de oprichting besloot het bestuur het park één maand per jaar, in september, open te stellen voor iedereen. Tegen betaling van een kwartje kon je de uitheemse diersoorten in ARTIS komen bekijken. De toeloop was zo groot, dat de kortingsmaand een jaarlijkse traditie werd en bekend kwam te staan als de ‘kwartjesmaand’ van ARTIS.

20160829 Artis poster640

Toegangsprijzen in september
De toegangsprijzen voor ARTIS zijn op vertoon van de kortingsvoucher in september met 25% verlaagd.
U betaalt € 12,75 voor een jeugdtoegangskaart (3-9 jaar) en € 15,50 voor een volwassen toegangskaart (10+ jaar).
De kortingsvoucher is vanaf 31 augustus te vinden op www.artis.nl/septemberkorting
Voor € 7,- extra kunt u ook naar ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.