Budget goedgekeurd voor 2 reuzenpanda’s

De stadsdierentuin van Praag heeft goedkeuring van het stadsbestuur gekregen om over een budget te beschikken om 2 reuzenpanda’s vanuit China te laten overkomen. Hiermee hoopt het park aan prestige en aan bezoekers te winnen...

20160819 PraagZoo panda180De stad Praag heeft besloten om een funding van 850 miljoen CZK (31,5 miljoen Euro) te voorzien, gespreid over de komende 5 jaar. Een kwart van dat geld wordt geïnvesteerd in een nieuw verblijf voor deze dieren met hoog knuffelgehalte: het pandarium. Het nieuwe verblijf zal komen op de locatie waar de ijsberen vertoefden, dat nog dateerde uit de jaren ‘30.

Met de komst van de unieke dieren hoopt het Tsjechische dierenpark om haar bezoekersaantallen fors op te krikken. Al scoort de zoo zeker en vast niet slecht. Volgens TripAdvisor is dit immers de tweede beste zoo in Europa, de vierde wereldwijd.
De komst van de panda’s zou alvast het prestige van de zoo aanzienlijk verhogen.

Volgens de laatste berichten is de Praagse Zoo in de laatste rechte lijn om een overeenkomst met China te bekomen omtrent de leasing van een koppel reuzenpanda’s.
De onderhandelingen zijn gaande, en zijn eerder van politieke aard alvorens witte rook te verwachten is.

Op dit moment zijn er in 5 Europese dierenparken reuzenpanda’s te vinden: in Pairi Daiza, Edinburgh Zoo, ZooParc de Beauval, Zoo Aquarium Madrid en Tiergarten Schönbrunn in Wenen. Kopenhagen, Berlijn en Ouwehands in Nederland volgen binnenkort. Praag wil daarom niet graag achterblijven…

20160819 PraagZoo panda640