Groene stroom met Pure Energie

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en Pure Energie verduurzamen de Nederlandse dierentuin door een investering in maar liefst 1905 zonne-panelen. Die leveren samen jaarlijks 427.000 kWh groene stroom op. 

20160829 Wildlands180WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een heuse belevenis-dierenpark, dat eerder dit jaar opende. Als heuse avonturier word je als bezoeker meegenomen op reis doorheen de jungle, op de savanne en in het poolgebied. Je ontdekt nieuwe werelden, oog in oog met de wilde dieren. Maar het park streeft niet alleen naar avontuur, maar ook naar duurzaamheid. Daarom ging het park in zee met Pure Energy voor de opbouw van een zonne-panelen installatie. 

Het laatste zonnepaneel van het nieuwe dierenpark in Emmen werd vandaag, op 29 augustus, gelegd. Er zijn 1100 zonnepanelen op daken van het park geplaatst en 805 zonnepanelen rondom het waterbassin.
Een mooi, uitdagend project voor Pure Energie waarbij rekening moest worden gehouden met verschillende factoren. Enerzijds werd er gekeken naar de meest geschikte plaatsing van de panelen voor een zo hoog mogelijke energieopbrengst. Anderzijds moest er rekening worden gehouden met de dieren in het park; zij hadden de tijd nodig om in alle rust te kunnen wennen aan hun nieuwe dierenverblijven en mochten niet gestoord worden.

Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie, is enthousiast over het eindresultaat. “Er is veel afstemming geweest tussen de dierenverzorgers en onze specialisten. De panelen zijn volledig geïntegreerd in het park zonder dat de natuurlijke omgeving van de dieren is verstoord.”
Pure Energie werkt samen met klanten en bedrijven aan meer duurzaamheid in Nederland.

Frankwin van Beers, algemeen directeur WILDLANDS, licht alvast toe: “Duurzaamheid zit in onze genen. De natuur zelf is onze inspiratiebron. De opbrengst van de zonnepanelen draagt flink bij aan de energiebesparing van het park.”.
Het park heeft een aantal inventieve maatregelen getroffen om te verduurzamen. Het draait op hernieuwbare energie, het Zonnepaleis is gebouwd met duurzame leemstenen, het heeft een eigen waterhuishouding en werkt met regionale en lokale partners. Om de ruimte optimaal te benutten zijn rondom een groot waterbassin 805 zonnepanelen geplaatst. Samen met de 1100 zonnepanelen op de daken van het park en de overige duurzame maatregelen zal de exploitatie van WILDLANDS straks CO2-neutraal zijn.

20160829 Wildlands640