featured_header_zoonews.jpg

Taiga in GaiaZOO

Rode panda's en muntjak in nieuw verblijf

Gisteren, op woensdag 20 april, opende GaiaZOO in het bijzijn van publiek het rode panda verblijf in gebied ‘Taiga’. De rode panda’s delen hun verblijf met muntjaks. GaiaZOO huisvest een mannetjesgroep rode panda’s.

20160421 GaiaZoo panda180Vorige week vrijdag arriveerden twee mannelijke rode panda’s in GaiaZOO. De twee broers zijn afkomstig uit het Engelse Wingham Wildlife Park. Ze kregen een weekje de tijd om te wennen aan hun binnenverblijf.
In de tweede helft van dit jaar arriveren nog twee mannetjes.

Omdat de rode panda in hun natuurlijke leefomgeving in Nepal met uitsterven wordt bedreigd, doneert Gaia Nature Fund een bedrag van € 2522 euro aan de natuurbeschermingsorganisatie 'Red Panda Network'.
Met dit geld kan Red Panda Network op maar liefst 28 Nepalese scholen een lesprogramma opzetten met als doel; bewustwording creëren voor deze bedreigde diersoort.

De opening van het nieuwe verblijf was meteen ook de gelegenheid voor de rode panda's om hun buitenverblijf te leren kennen. Zij delen dit verblijf met de muntjaks.

20160421 GaiaZoo panda640 1

Deze feestelijke bijeenkomst werd samen met Kinder Opvang Kerkrade/Parkstad (KOK) en Stichting Peuterwerk Landgraaf (SPL) georganiseerd. Hun mooie jubilea (30 jaar KOK – 25 jaar SPL) zijn de aanleiding om samen met GaiaZOO iets tastbaars te creëren voor de jeugd; een wilgenspeelhut.
Rode, ook wel kleine panda’s genoemd, leven van origine in Zuidoost-Azië en daarom wonen ze in de ZOO vlakbij de Mongoolse Przewalskipaarden. Op de Mongoolse steppen leven de nomaden in zogenaamde ‘yurts’. Speciaal voor de kinderen is er daarom tussen de paarden en de panda’s een yurt van levende wilgentakken gevlochten die kan worden bereikt via diverse wilgentunnels, waarin kinderen lekker kunnen ravotten.
Naast de wilgenspeelhut staat bovendien een prachtig beeld van spelende kinderen, gemaakt door kunstenaars uit Zimbabwe (Yaka Art).


20160421 GaiaZoo panda640 2