featured_header_zoonews.jpg

Nieuw leeuwenverblijf voor ZooParc Overloon

Expeditieweek in meivakantie met heuse brulwedstrijd

ZooParc Overloon maakt zich op voor de komst van de ‘Koning der Dieren’. Volgende week arriveert er namelijk een groep van zes leeuwen. Die nemen dan hun intrek in het nieuw gebouwde verblijf van bijna 2700 vierkante meter.

20160420 ZooP Overloon180ZooParc Overloon is helemaal klaar voor het zomerseizoen, te beginnen met de meivakantie in Nederland (30 april tot en met 8 mei). De nabij de Gelderse en Limburgse provinciegrens gelegen Brabantse dierentuin heeft een frisse nieuwe uitstraling gekregen aan de hand van het thema ‘expeditie’. Als echte ontdekkingsreiziger verkennen bezoekers in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens de expeditie voeren zij opdrachten uit om de reis te voltooien. Maar pas op, want ook de leeuwen liggen vanaf nu dus op de loer…

Gratis Expeditiemap
Tijdens de Expeditieweek in de meivakantie (van 30 april tot en met 8 mei) ontvangen bezoekers van ZooParc Overloon de Expeditiemap geheel gratis om vervolgens als een echte ontdekkingsreiziger op pad te gaan. Aan de hand van de Expeditiemap leren zij bijvoorbeeld de Australische oertekens op de Outback te ontcijferen. Na de Expeditieweek is de map voor 2 euro te koop bij de receptie. Ook is het mogelijk om een supergaaf kinderfeestje met het thema ‘Expeditie’ te boeken.

VR-Experience
In de meivakantie biedt ZooParc Overloon nog een hele bijzondere activiteit. LEAP Experience VR is dan in het park aanwezig met een bemande high-end Virtual Reality-unit. Tijdens deze bijzondere experience begeef je je in het leeuwenverblijf om daar vervolgens een spannende opdracht uit te voeren. In het voorafgaande weekend maakt het winkelpubliek in de binnenstad van Nijmegen, Venlo en Roermond al kennis met deze Virtual Reality-belevenis middels een korte preview. Voor de kinderen worden er kleurplaten uitgedeeld waarbij ze kans maken op een VR Cardboard met daarop een eigen tekening gedrukt.

Koningsdag
De officiële opening van het verblijf vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april om 11.00 uur.
Belangstellenden maken kans om als ‘Special Guest’ bij deze opening aanwezig te zijn. De inzender van het filmpje met de meest originele eigen imitatie van een leeuwenbrul verkrijgt deze dag gratis toegang met nog vijf personen, vervult een bijzondere rol bij de opening, mag achter de schermen kijken bij het leeuwenverblijf en ontvangt nog een leuke prijs. Het inzenden van een filmpje kan via het bijbehorende bericht op de Facebook-pagina van ZooParc Overloon. De winnaar wordt ook via dat kanaal bekend gemaakt.
Inzenden kan tot maandag 25 april, 9.00 uur.

20160420 ZooP Overloon640