featured_header_zoonews2.jpg

Pasen in Nederlandse dierenparken

Eieren zoeken in Libéma-parken

20160325 Libema180Safaripark Beekse Bergen

Niet alleen de bezoekers, maar ook de chimpansees en stokstaartjes, gaan op eerste en tweede paasdag op zoek naar eieren in Safaripark Beekse Bergen. Bezoekers speuren dagelijks naar drie gouden eieren die een mooie prijs opleveren. De chimpansees en stokstaartjes worden verwend met door jeugdige gasten van Vakantiepark Beekse Bergen beschilderde eitjes.

De chimpansees in het midden van het park gaan beide paasdagen vanaf 12.15 uur op zoek naar de speciaal voor hen verstopte paaseieren. De stokstaartjes krijgen hun eitjes om 15.15 uur.

Wie zelf ook naar eieren wil speuren, is op eerste en tweede paasdag ook van harte welkom in Safaripark Beekse Bergen. Iedere dag worden er langs de wandelsafari namelijk drie gouden eieren verstopt in het park (niet verder dan 1 tot 1,5 meter van de wandelpaden). De gelukkige vinders melden zich bij de Gastenservice en ontvangen als beloning een jaarkaart voor één persoon.

  

AquaZoo Friesland

Wie met Pasen in AquaZoo Friesland naar eieren wil speuren, is op eerste en tweede paasdag van harte welkom in AquaZoo Friesland. Iedere dag worden er in het park namelijk drie gouden eieren verstopt in het park. De gelukkige vinders melden zich bij de receptie en ontvangen als beloning een jaarkaart voor één persoon.
Op eerste en tweede paasdag kunnen kinderen ook deelnemen aan een speciale speurtocht. In het park zijn eieren verstopt met daarop letters. Na wat gepuzzel vormen die letters een woord. Wie de juiste oplossing inlevert bij de receptie ontvangt een leuke verrassing.

Bovendien kunnen de mensen op televisie kijken naar ‘Us Dieretún’ vanaf Pasen, waar de ontwikkelingen binnen het vernieuwde AquaZoo Friesland te zien zijn vanaf zondag 27 maart op Omrop Fryslan. AquaZoo Friesland werd een jaar geleden overgenomen door de grootste dierentuinexploitant van Nederland: Libéma. In korte en dynamische programma’s van 10 tot 12 minuten worden de kijkers wekelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de dieren, actualiteiten en de werkzaamheden van de AquaZoo-medewerkers. Ook de bezoekers komen aan het woord, want het programma heet niet voor niets: ‘Us Dieretún’!

  

Dierenrijk

Natuurlijk wordt ook in Dierenrijk het paasfeest gevierd.
Diverse diersoorten krijgen op zowel eerste als tweede paasdag een overheerlijke brunch voorgeschoteld. En natuurlijk kunnen bezoekers zich ook laten verwennen in het restaurant en genieten van het park, de dieren en de educatieve shows.
Van 25 tot en met 28 maart is er voor de kinderen bovendien een speciale speurtocht en vanaf 26 maart zijn er extra shows/activiteiten.

   

ZooParc Overloon

Ook in ZooParc Overloon wordt natuurlijk Pasen gevierd. Kinderen die op eerste en tweede paasdag een mooi beschilderd of versierd hardgekookt ei inleveren bij de receptie maken kans op een jaarkaart voor het hele gezin. De eitjes worden beide dagen gevoerd aan alle aap-achtigen van het vlakbij de Gelderse en Limburgse provinciegrens gelegen Brabantse dierenpark.
Bij het inleveren van het fraai versierde ei laten de kinderen/ouders hun contactgegevens achter op een invulformulier. De eitjes vormen tijdens de paasdagen een smakelijke maaltijd voor onder meer de doodshoofdaapjes, baardapen en vari’s. Het mooiste ei wordt beloond met een jaarkaart voor het hele gezin. De winnaar wordt na Pasen op de hoogte gebracht.

20160325 Libema640