Publieke opening op 25 maart

Het nieuwe WILDLANDS Adventure Zoo Emmen werd vanmiddag onder grote belangstelling van genodigden en pers geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

20160318 Wildlands180De Nederlandse koning werd op het Raadhuisplein in Emmen ontvangen door dhr J. Tichelaar, Commissaris van de Koning, dhr C. Bijl, Burgemeester van Emmen en dhr F. van Beers, directeur van WILDLANDS. Alvorens de officiële openingshandeling te verrichten bracht de koning eerst een bezoek aan de ijsberen en maakte hij een spectaculaire tocht in de Arctic-1, het prototype onderzoeksvoertuig in het poolgebied van WILDLANDS.
In het Jungle Theater in de grootste tropische kas van Europa onthulde de koning samen met twee basisscholieren een plaquette en opende daarmee WILDLANDS officieel. Tenslotte stapte hij in een boot voor een spannende tocht door de tropische jungle langs diverse apen en een grote kudde olifanten.

WILDLANDS is een voleldig nieuw themapark met dieren dat drie werelden omvat: Jungola, een tropisch oerwoud, Serenga, een hete savanne en Nortica, een ijzig poolgebied. De werelden zijn zo natuurgetrouw mogelijk nagebouwd. Het nieuwe park wil zijn gasten in het leefgebied van de dieren spannende avonturen laten beleven.
Het is in feite de opvolger van de ondertussen gesloten Zoo van Emmen. Het park vergelijkt zich graag met Disney's Animal Kingdom, al lijkt ons een vergelijking met Zoom Erlebniswelt in Gelsenkirchen iets correcter...

20160318 Wildlands640

Het park is vanaf 25 maart geopend voor publiek.