featured_header_zoonews2.jpg

Vele diertjes onderweg naar AquaZoo Friesland

Pacu’s, roggen, zeehonden, moeraswallabies en pinguïns

Het zijn drukke tijden voor de verzorgers van AquaZoo Friesland nabij Leeuwarden. Deze week arriveren er vier zeeleeuwen in het park die hun plekje gaan vinden in een nieuw verblijf van maar liefst 1,5 hectare. Binnenkort verwelkomt het Leeuwardense park ook nog nieuwe zeehonden, moeraswallabies en zwartvoetpinguïns.

20160315 AquaZooF180"Vanuit Dolfinarium Harderwijk ontvangen we dinsdag 15 maart de zeeleeuwen Xiho en Titus. Dit zijn twee volwassen mannetjes. Of dat allemaal nog niet genoeg is, worden er dinsdag ook nog zwarte pacu’s en zoetwaterpauwoogroggen aan de aquaria toegevoegd. Daarnaast arriveren er ook nog Vlaamse reuzen en eendjes uit Dierenpark Emmen. Dat wordt dus een drukke dag.", aldus Stephanie Jessen, hoofd dierenverzorging bij AquaZoo Friesland.
Op 17 maart komen er nog twee jonge zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland. Het gaat om Teun en Sjaak (geboren in 2015) van de dierentuin in het Duitse Neurenberg. Daarna gaat de onderlinge introductie van start.

Het spiksplinternieuwe zeeleeuwenverblijf is dus bijna klaar en gaat nog voor Pasen open.
Parkmanager Jeroen Loomeijer vertelt: "In één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld (1,5 hectare) kunnen bezoekers – vanaf het moment dat de zeeleeuwen helemaal gewend zijn - vanaf een tribune genieten van het Spetter Spektakel waarin onze zeeleeuwen de hoofdrol spelen met zowel educatieve elementen als een voederpresentatie."

Op 18 maart arriveren er twee zeehonden vanuit Zoo Antwerpen in AquaZoo Friesland. Het is dan echt een Vlaamse dag, want vanuit de Belgische dierentuin Planckendael komen er ook nog eens twee moeraswallabies naar Leeuwarden. Een weekje later staat de komst van 15 zwartvoetpinguïns uit het Franse Le Pal op het programma.

Gibbonvrouwtje Sacha en haar man Zhantee verhuisden vorige week vanuit Dierenrijk in Nuenen naar AquaZoo. Ze zijn vanaf vandaag voor het eerst buiten te zien en daarbij zal met name in de ochtenduren ook hun fraaie – en voor gibbons zo kenmerkende - gezang te horen zijn.

De komst van ijsberen is dit jaar het grootste project bij AquaZoo Friesland. Binnenkort gaat de daadwerkelijke bouw van het ijsberenverblijf van start. Als alles goed verloopt, vindt de opening plaats in juni.

20160315 AquaZooF640