Investering van 8 miljoen dollar

2016, dat is het jaar van het nijlpaard voor de Zoo in Cincinnati, Ohio. Tegen de zomer zouden 2 nijlpaarden het nieuwe verblijf in het Afrikaans gedeelte moeten bevolken.

20160107 ZooCincinatti180Cincinnati Zoo investeert maar liefst 8 miljoen dollar in een state-of-the-art complex voor deze grote zoogdieren. Het nieuwe verblijf bevindt zich aan het uiteinde van het Afrikaans gedeelte. Het outdoorgedeelte, met de pool, de tuin en het publieksgedeelte begint al mooi vorm te krijgen. Ook aan de indoorpools en de beveiligingshekken wordt volop gewerkt. Het nieuwe verblijf zal de mogelijkheid bieden aan de bezoekers om de nijlpaarden ook onder water te bewonderen.
Om het water ideaal te krijgen voor de nieuwe inwoners is een periode van ongeveer 8 weken nodig.

Het is reeds 20 jaar geleden dat het dierenpark nog nijlpaarden in haar dierenbestand had. Zij verdwenen met de renovatie van het olifantenverblijf.

De directie van de zoo hoopt alvast dat het koppel zal paren. Het verblijf is alvast voorzien op gezinsuitbreiding. Het mannetje is reeds bevestigd: dat wordt de 34-jarige Henry, die momenteel nog in Dickerson Zoo in Springfield, Missouri zijn dagen doorbrengt. Het vrouwtje werd nog niet bevestigd.

20160107 ZooCincinatti640