featured_header_zoonews2.jpg

Riverbanks Zoo breidt uit

40 miljoen dollar voor de renovatieplannen van Riverbanks Zoo

Riverbanks Zoo in South-Carolina, gaat maar liefst 40 miljoen dollar investeren in hun park om het park aantrekkelijker te maken. Zo zal er een kindvriendelijke attractie worden toegevoegd en zal een Aziatisch dierengedeelte worden toegevoegd. Daarnaast worden vele zaken vernieuwd en hoopt men klanten sneller aan te trekken door een doorgedreven marketingstrategie.

De directeur van de zoo, Satch Krantz, vertelde dat deze veranderingswerken de grootste zullen zijn uit de 35-jarige geschiedenis van het park. Vaak werden vele noodzakelijke werken uitgesteld. Nu wordt meteen dus orde op zaken gesteld. Toch is het nog niet definitief dat de plannen allemaal worden uitgevoerd. De zoo-commissie moet nog de volle goedkeuring geven voor alle investeringen.

De kinderattracties zijn vooral gebaseerd op wateractiviteiten en interactiviteit. Ook zullen er sprookjesachtige gebouwtjes komen. Ook zal men investeren om de hoofdingang efficiënter te maken om zo drukte bij events te voorkomen. Het populaire zeeleeuwen verblijf wordt ook vernieuwd, met een glazen wand waardoor men beter onder water kan zien. Ook het stadium wordt vernieuwd.
Het Aziatisch gedeelte zal het grootste deel van het budget opeisen, 15 miljoen dollar. Hiervoor zouden komodo varanen, tasmaanse duivels en orang-oetangs. Ook andere Aziatische dieren hoopt men te kunnen aantrekken.