featured_header_zoonews2.jpg

Uitbreiding Taiga GaiaZOO

Nieuwe diersoorten in Taiga-gebied

Dit jaar vierde GaiaZOO haar 10-jarig jubileum, met onder meer 10 nieuwe diersoorten. Maar ook voor de komende jaren zijn er plannen om het park verder te laten groeien.

20151215 GaiaZOO180Afgelopen seizoen mocht GaiaZOO ruim 450.000 gasten begroeten. Sinds haar opening kwamen al bijna 4,5 miljoen bezoekers het leuke Nederlandse dierenpark verkennen. Afgelopen jaar verraste de zoo haar publiek, door maar liefst 10 nieuwe diersoorten toe te voegen aan haar collectie. Nu telt GaiaZOO ruim 130 soorten, méér dan 1.000 individuele dieren. Maar GaiaZOO heeft nog verdere plannen.

De komende twee jaar richt GaiaZOO zich hoofdzakelijk op het Noordelijk halfrond: de Taiga. Verspreid over 2016 en 2017 worden aan het Taiga-gebied van GaiaZOO onder andere de monniksgier, aasgier, kameel, steppelemming en berberaap toegevoegd. Ook zullen diverse felgekleurde vogels de Taiga komen vervoegen; waaronder de blauwe ekster, slobeend, scharrelaar, waldrapp ibis, hop, rotsduif en jufferkraanvogel.
Op de valreep van 2015 zal ook een koppeltje gouden leeuwaapjes in het gebied Rainforest arriveren, een van de meest bedreigde apensoorten ter wereld.

Dieren in een dierentuin kunnen niet worden besteld. Hiervoor is GaiaZOO afhankelijk van andere dierentuinen, waarmee gezamenlijk collecties worden beheerd. De volgorde waarin de dieren in de Zuid-Limburgse ZOO worden gepresenteerd hangt af van de beschikbaarheid van de dieren. Het eindresultaat is een ongeëvenaarde collectie diersoorten van het Noordelijk halfrond.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden, verspreidde GaiaZOO een filmpje met meer info over welke dieren binnenkort in het Taiga-gebied van de Zuid-Limburgse ZOO te zien zijn. U wordt meegevoerd op de vleugels van Europa’s grootste roofvogel, de machtige monniksgier. Verdeeld over de seizoenen vertelt hij het verhaal van de Taiga; de longen van de aarde.

De klant is koning
Om rustig van deze diversiteit aan dieren te kunnen genieten, wordt er gezorgd voor meer zitgelegenheid.
Ook wordt er de komende twee jaar (2016/2017) aandacht besteed aan het vernieuwen van de wandelpaden in de ZOO, nieuwe horeca- en toiletvoorzieningen en de aanwezigheid van WiFi. Daarnaast verbouwt GaiaZOO - vanwege de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg - de parkeerplaats en wordt het kassaplein compleet vernieuwd.

20151215 GaiaZOO640