featured_header_zoonews2.jpg

Ruim baan voor ‘Africa by Light’

Winteravondevenement bij Safaripark Beekse Bergen

Het ‘glow-in-the-dark’-avondevenement ‘Africa by Light’ is van start gegaan bij Safaripark Beekse Bergen en is nog te bezoeken tot en met 17 januari! Bezoekers kunnen van 17.00 tot 21.00 uur genieten van meer dan 350 lichtobjecten.

Vorige week vond de officiële opening plaats met burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Hilvarenbeek. Hij stak samen met vestigingsmanager Niels de Wildt de enorme stekker in het stopcontact waarna de duizenden lichtjes aanfloepten.

20151210 AfricaByLight BB180Safaripark Beekse Bergen verandert tijdens ‘Africa by Light’ in een feeëriek verlicht en kleurrijk wandeldomein. Meer dan 350 lichtobjecten zorgen op de wandelsafari voor een mystieke sfeer en raken allemaal aan het parkthema ‘Afrika, gevaarlijk dichtbij!’. Van leeuwen tot neushoorns en van Afrikaanse taferelen tot prachtige lampionnen: het ziet er fantastisch uit. Het Afrikadorp biedt dankzij de aanwezigheid van horeca, entertainment, een grote kerstboom en kampvuren nog meer winterse gezelligheid. Tijdens de wandelroute door het park worden bezoekers steeds weer verrast met een nieuw object. Het grote genieten begint al bij de prachtig verlichte en aangeklede entree (waarin meer dan 1000 meter lichtsnoer is verwerkt) en gaat verder langs imposante led-neushoorns en olifanten, tot voorbij goudkleurige leeuwen, oplichtende zebra’s en jachtluipaarden, vogels met fluorescerende verenkleden en ga zo maar door.
Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds gaan de dieren zoals gewoonlijk naar hun binnen- en nachtverblijven en krijgt ‘Africa by Light’ ruim baan.

Safaripark Beekse Bergen grijpt het winteravondevenement ook aan om op bescheiden wijze te beginnen met het aanbieden van ‘virtual reality’. Deze moderne techniek zorgt er voor dat bezoekers de dieren ’s avonds toch in hun dagsituatie kunnen aanschouwen. Op heel spectaculaire wijze zelfs, want wie met de 3D-techniek bijvoorbeeld een kijkje neemt bij de leeuwen bevindt zich plots op het dak van de jeep midden in het leeuwenverblijf!

Daarnaast is het voor bezoekers ook nog mogelijk om in de ‘slaapkamers’/binnenverblijven van de chimpansees en de neushoorns te kijken. De andere dieren liggen dan al op één oor en krijgen niets mee van het supersfeervolle Africa by Light.

Om van Africa by Light een succes te maken arriveerde een grote scheepslading met alle objecten ongeveer een maand geleden vanuit China in het Safaripark. Een team van twaalf Chinese medewerkers van samenwerkingspartner China Light was al die tijd druk in de weer met de opbouw.

Tel daarbij het entertainment plus de horecamogelijkheden die het park tijdens ‘Africa by Light’ biedt, en je kan eigenlijk niet meer om een bezoek aan dit winterevenement heen. Heerlijk genieten dus: rond het kampvuur, van Afrikaanse dans en muziek, de Djambo-kindershow (waarbij de kids djembé mogen spelen), marshmallows roosteren en ga zo maar door! Een vrolijke koopman brengt zijn waren aan de man. Een aandenken aan deze bijzondere Afrika-reis, wat extra licht voor onderweg: snuisterijen voor groot en klein. Gezellig even uitrusten bij het kampvuur, onderwijl genietend van Afrikaanse zang en dans onder een stralende sterrenhemel en het licht van de (Afrikaanse) maan. Stil blijven zitten is dan haast onmogelijk! Hakuna matata! Ook dát is ‘Africa by Light’!
Middelpunt van alle activiteiten is het Afrikadorp. Bezoekers van ‘Africa by Light’ bereiken dit dorpje halverwege de route. Een trommel klinkt al van ver. Het fraaie gezang komt steeds dichterbij. Aan het einde van een feeëriek verlicht pad betreed je het Afrikaanse dorp. De kampvuren laaien op. Dit is ‘Winter in Afrika!’; het lijkt wel een sprookje. Overal zie je gekleurde lampjes, lampionnen geven het geheel nog meer ambiance en in de grote kerstboom op het centrale plein branden duizenden lichtjes…

20151210 AfricaByLight BB640

Safaripark Beekse Bergen is voor ‘Africa by Light’ van 4 december tot en met 17 januari geopend van 17.00 tot 21.00 uur.
Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds krijgt ‘Africa by Light’ dus ruim baan. Met Afrikaans entertainment, gezelligheid, lekkere hapjes, (warme) drankjes en ‘virtual reality’ dus!
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.africabylight.nl