TeamKili: ‘De berg op voor neushoorns’

De leden van TeamKili zijn zondag 13 december te gast tijdens het gratis toegankelijke Safari Inside bij Event Center Beekse Bergen. Zij vertellen dan over hun beklimming van de Kilimanjaro en het goede doel dat ze daarmee steunden: Save The Rhino. Op 20 december staat het werk van Esther van der Meer, oprichter van het Cheetah Conservation Project Zimbabwe, centraal bij Safari Inside.

20151210 BB Safari180Begin oktober reisden vier medewerkers van Safaripark Beekse Bergen af naar Tanzania om daar de Kilimanjaro (met 6 kilometer de hoogste berg van Afrika) te beklimmen. TeamKili, gevormd door Maartje en Laura (beiden dierverzorgers), Hans (vrijwilliger) en Kris (ranger), ging de berg op om geld op te halen en aandacht te vragen voor Save the Rhino. TeamKili bracht zo bijna 26.000 euro bij elkaar voor deze Engelse organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van neushoorns.

Hoewel alle leden van TeamKili zeggen dat ze deze berg nooit van hun leven nog een keer willen beklimmen vanwege onder meer de havermoutpap, blaren en bevroren lippen, was het een ervaring om nooit te vergeten. Tijdens Safari Inside vertellen de leden van TeamKili alles over de beklimming en hun bezoek aan het neushoornreservaat Mkomazi, één van de projecten van Save the Rhino. Zondag 13 december, aanvang 11.00 uur, toegang gratis.

Een week later is Esther van der Meer, oprichter van het Cheetah Conservation Project Zimbabwe, te gast bij Safari Inside. Het CCPZ heeft als doel om cheeta’s in Zimbabwe te beschermen door onderzoek te doen, voorlichting te geven en door samen te werken met de lokale bevolking.

Momenteel loopt er een landelijk onderzoek naar het aantal cheeta’s dat in het wild leeft. Daarnaast worden individuele dieren gevolgd om zo meer over deze dieren te weten te komen. Het team van CCPZ bestaat naast Esther van der Meer en haar man, Hans Dullemont, volledig uit Zimbabwaanse studenten die bij het project ervaring opdoen in het beschermen van roofdieren in Afrika. Zie ook: www.cheetahzimbabwe.org.
Zondag 20 december, aanvang 11.00 uur, toegang gratis.

20151210 BB Safari640

Gratis aanmelden voor Safari Inside kan via evenementen@beeksebergen.nl