Nog enkele maanden voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Vanaf 25 maart 2016 kunnen bezoekers een wereldreis maken in één dag in het nieuwe WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, dat momenteel nog in volle opbouw is!

20151105 Wildlands180Maar voordat het zover is, gaat WILDLANDS op zoek naar helden: ontdekkingsreizigers voor de allereerste expeditie naar het park. Door een survivaltip met foto achter te laten op de Facebookpagina maken zij kans op een plek in het expeditieteam.
Dit team ontdekt WILDLANDS nog voor het geopend is. Na een ontdekkingstocht door Jungola, Serenga en Nortica blijft het team overnachten in de wildernis. Een WildCamp in WILDLANDS.

Ondertussen werden ook vier gethematiseerde treinwagons geleverd in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen op een wel zeer spectaculaire manier: ze werden over een zes meter hoge zandwal ‘gevlogen’. Een 700-tons kraan hees de wagons op hun definitieve plek in de woestijn van WILDLANDS. Bezoekers kunnen straks hier doorheen lopen en kamelen en onagers (wilde ezels) van dichtbij bekijken. 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een compleet nieuw themapark. VolkerWessels bouwt sinds 2013 op de Noordbargeres in Emmen aan dit park. In opdracht van VolkerWessels is Jora Vision verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de thematisering van het park. Het huidige Dierenpark Emmen sluit op 31 december 2015 na tachtig jaar voorgoed, op 25 maart 2016 opent WILDLANDS.

Over een periode van ongeveer drie maanden zal WILDLANDS in fases worden opgeleverd; hiermee wordt nu begonnen. Het nieuwe park is 22 hectare groot en bestaat uit drie verschillende klimaatwerelden, een centraal ontmoetingsplein en een overdekte speeltuin.

20151105 Wildlands640