featured_header_zoonews.jpg

ZOO Antwerpen bereidt toekomst voor

Vele verbouwingen

ZOO Antwerpen is momenteel druk in de weer met verbouwingswerken om zich zo klaar te maken voor de toekomst. Vernieuwen en toch behoud van geschiedenis.

20151028 ZooAntwerpen180Op dit moment wordt het complete inkomplein van de Antwerpse zoo vernieuwd: dit wordt vanuit het Astridplein vrij toegankelijk: de inkomzone wordt zo nog een meer een plek om van te genieten. De historische gebouwen nabij de inkom heroveren hun oorspronkelijke grandeur. Het wordt een warm welkom!

De portiers van de ZOO verplaatsen de toegangscontrole naar achter de kiosk en zo kan heel Antwerpen en omstreken genieten van het welkomstplein van de ZOO. Helemaal compleet met de flamingo’s die historisch echt horen op deze plek. De huidige groep wordt overigens uitgebreid naar veertig dieren.

Het restaurant nabij de inkom in neo-Lodewijk XVI-stijl, De Flamingo, wordt in ere hersteld. Het zal bovendien een geheel vormen met het nieuwe welkomstgebouw. Hierin zullen de ledenservice, de EHBO, en de shop onderdak krijgen. Aan het nieuwe gebouw vertrekt de bezoeker via een wandelpad, naar het Aquaforum van de zeeleeuwen. Je wandelt als bezoeker over het verblijf van de brilberen en langs vijvers op het dak van het welkomstgebouw. Om de brilberen niet te verstoren tijdens de werken, doen ze aan huizenruil. Jonge snaak Oberon neemt tijdelijk zijn intrek in het voormalige tijgerverblijf en zijn ouders mogen zijn verblijf in gebruik nemen. Straks verhuizen ze weer terug en zullen ze gezelschap krijgen van een koppeltje rode panda’s.

20151028 ZooAntwerpen640

ZOO Antwerpen blijft ook tijdens de winter zoals gebruikelijk open. De meeste dieren blijven tijdens de werken zichtbaar en de overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.