Kushbu komt over vanuit Engeland

Het enige safari-park in België, Monde Sauvage, verwelkomde afgelopen week een nieuwe rode panda, Kushbu, die overkomt vanuit Groot-Brittanië.

20151002 MondeS Panda180Kushbu is een vrouwelijke rode panda (Ailurus fulgens), soms ook wel de kleine panda genoemd. Zij komt over vanuit Paradise Wildlife Park in Broxbourne (Engeland). Zij is vijftien maanden oud, en wordt de tweede rode panda van het Ardeense wildpark. In maart arriveerde immers ook al de kleine Lolita. In april was zij al te bewonderen in het park. Lolita kwam over vanuit Planckendael.

Kushbu is te herkennen aan een lichtere teinte in het gelaat. 
Rode panda's behoren niet tot de groep van de beren, maar wel tot de groep van de katberen. Het is een bedreigde diersoort, die in Zuid-Azië leeft. Het dier heeft een hoge aaibaarheidsfactor en is een geliefde bewoner in de dierenparken over de ganse wereld...

Monde Sauvage is het enige safari-park in België. Het bevindt zich nabij Aywaille, op een kwartiertje rijden vanuit Luik. De Grotten van Remouchamps liggen niet heel ver van het park en is een leuke extra activiteit om een hele dag te vullen.

20151002 MondeS Panda640

Foto's: Monde Sauvage