featured_header_zoonews2.jpg

Lost Kingdom in Tulsa Zoo

PGAV Destinations ontwerpt concept

Tulsa Zoo in Oklahoma bereidt zich momenteel voor op een nieuwe zone Lost Kingdom, dat in 2017 klaar moet zijn voor het publiek.

20150913 TulsaZoo LostKingd180Met Lost Kingdom wil Tulsa Zoo alvast moderniseren. Het 50 jaar oude tijgerverblijf en sneeuwluipaardenverblijf zullen helemaal plaats ruimen voor een heel nieuw gebied met allerlei attracties en dierenverblijven. De dierentuin nam alvast het gerenommeerde PGAV Destinations onder de arm om het concept helemaal uit te tekenen.

Het nieuwe gebied zou plaats bieden aan sommige zeer bijzondere diersoorten. Zo komt er een verblijf voor Maleisische tijgers, Chinese alligators, sneeuwluipaarden, rode panda’s, Komodo varanen en nog veel meer. Het geheel zal in mooie tuinen ingekleed worden en een unieke ervaring bieden aan de bezoekers om deze dieren te ontdekken. Zo komt er ook een gedeelte geïnspireerd op de oud-Aziatische culturen van Ankor-Wat, met speciaal ingerichte paviljoenen.

Het kostenplaatje van deze investering bedraagt maar liefst 16 miljoen Dollar. Daarvan werd er reeds 14,8 miljoen $ bij elkaar gezameld door de zogenaamde City of Tulsa 2013 Third Penny Sales Tax en door gulle giften van verschillende organisaties.

20150913 TulsaZoo LostKingd640