Zuwena en moeder stellen het wel

Op 27 augustus werd in het Belgische safaripark Monde Sauvage een girafje geboren. Het park maakte gisteren de naam bekend: Zuwena.

20150916 MondeSauvage Giraf180Zuwena is een vrouwtjesgiraf en stelt het samen met haar moeder wel. Zuwena komt uit de kiswahili-taal en betekent “vriendelijk”. Het is ondertussen reeds de vijfde geboorte van een giraf in het Afrikaans centrum van Monde Sauvage. Eerder werden reeds E.T., Pili, Kunto en Bakari geboren. Met deze heugelijke gebeurtenis komt het aantal giraffen in Monde Sauvage op 7.

Er is trouwens nog meer nieuws bij de giraffen : in het kader van het internationale kweekprogramma vindt er een uitwisseling plaats met het Nederlandse Burgers’Zoo. Giraffe Daphne zal de groep komen vervoegen. Ook komt er een nieuw mannetje vanuit de zoo van Budapest in Hongarije. Het jonge mannetje Kunto, in januari 2013 geboren in Monde Sauvage, verhuist dan weer naar Portugal, naar de zoo van Santo Inacio.

Behalve de geboorte van Zuwena, mocht Monde Sauvage dit jaar ook geboortes verwelkomen bij de zebra’s, gnoes, elanden, moeras-antilopen, chimpansees, wasberen, kameel, zeeleeuwen en bij vele roofvogels.

20150916 MondeSauvage Giraf640