featured_header_zoonews.jpg

Reuzenpanda-tweeling voor National Zoo

1 baby helaas al overleden

In National Zoo in Washington DC werd vorige week een tweelingpanda geboren, waardoor deze zoo nu maar liefst 5 reuzenpanda’s telt. Ondertussen is helaas al wel 1 baby overleden ondanks de goede zorgen van het park.

20150826 PandaWashington180De bevalling verliep alvast voorspoedig: moederpanda Mei Xiang beviel van twee baby-panda’s, met een tussenpauze van 5 uur tussen beide bevalling. Het is niet de eerste keer dat deze reuzenpanda bevallen is. In 2005 werd Tai Shan geboren. Die verhuisde nadien naar China (in 2010). Haar tweede baby werd onlangs 2 jaar oud en is Bao Bao. Daarnaast is er de mannelijke panda Tian Tian waardoor de teller even op 5 exemplaren staat. De kleinste van de tweeling panda heeft het helaas niet gehaald. Het park doet haar uiterste best om de andere panda-baby met de beste zorgen te omringen.

De National Zoo heeft al eventjes reuzenpanda’s. Dankzij een historisch bezoek van president Nixon aan China in 1972 kregen de VS als geschenk twee reuzenpanda’s, Ling-Ling en Hsing-Hsing. Zij kregen in totaal 5 kinderen, maar geen van hen allen leeft nog. De huidige panda’s arriveerden in 2000 in Washington.
Van de huidige panda's zal Bao Bao, wanneer die 4 jaar oud is, terug naar China moeten verhuizen.

In de VS zijn er slechts 4 dierentuinen waar reuzenpanda’s te vinden zijn. Behalve Washington zijn het Atlanta, Memphis en San Diego waar deze zoogdieren met hoog knuffelgehalte te vinden zijn.

20150826 PandaWashington640