featured_header_zoonews2.jpg

Zeehond aangespoeld in Nieuwpoort

Al 5e pup gered door Rescue Team van Sea Life 

Een drukke periode kondigt zich opnieuw aan voor het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge. Maandagnamiddag en gisterenavond werden ze opgeroepen voor een aangespoelde zeehondenpup in Nieuwpoort.

20150825 SeaLifeB180Het mannetje is ziek en was hierdoor erg uitgeput. Hij vervoegt zich nu bij de andere 7 zeehondenpups die in de zeehondenkliniek verzorgd worden.

Het mannetje weegt 14 kilogram en heeft enkele pikwondjes van meeuwen die zijn blinkende ogen erg interessant vonden. Daarenboven heeft hij last van longwormpjes, een fenomeen dat zich wel vaker voordoet bij zeehondenpups.

Eenmaal de zeehond volledig genezen is, gaat hij uit de quarantaine naar de puppool in SEA LIFE.

De pup die op 20 juli werd opgevangen, Eddy, zwemt er nu al vrolijk rond. Eenmaal de pups voldoende aangesterkt zijn, worden ze terug vrijgelaten in de zee.

Eenmaal een zeehondenpup wordt opgevangen in de zeehondenkliniek van SEA LIFE Blankenberge, kan hij worden geadopteerd. De adoptieouders krijgen een adoptiepas, kiezen een naam uit voor de pup, mogen hem eten geven in de puppool van SEA LIFE en mogen hem later terug vrijlaten in zee.
De geadopteerde pups van dit seizoen dragen volgende namen; Miss Deluxe, Achiel, O’Malley, Spetter, Satin, Jubiene en Eddy.

20150825 SeaLifeB640