16 olifanten in Pairi Daiza

Enkele weken geleden verwelkomde Pairi Daiza drie nieuwe Aziatische olifanten. De drie vrouwtjes werden overgenomen van een Duits circus, waar ze hun hele leven hebben doorgebracht.

20150825 PairiD olifant180Met het circus is overeengekomen dat ze in Pairi Daiza een rustige oude dag kunnen slijten in het nieuwe olifantenreservaat, dat binnenkort geopend zal worden buiten de muren van het park. Dat reservaat zal te zien zijn voor de bezoekers via een uitkijkpost of met de stoomtrein die door het reservaat zal rijden.
De olifanten in Pairi Daiza hebben nu in totaal 3,2 hectare ruimte ter beschikking, meer dan zes voetbalvelden.

De komst van Maia (41), Deli (41) en Laika (39) brengt het totale aantal Aziatische olifanten in Pairi Daiza op 14, meteen de grootste kudde Aziatische olifanten in Europa. Daarna volgen Keulen (12) en Hamburg en Whipsnade (Engeland) met elk 11.
Samen met de twee Afrikaanse olifanten in het park heeft Pairi Daiza nu in totaal 16 olifanten, meer dan elke andere zoo in Europa. Op de tweede plaats volgt het Spaanse Santander met 14 stuks.

Maia, Deli en Laika verblijven voorlopig in een gloednieuw olifantenverblijf (2.500 vierkante meter groot), naast het nieuwe reservaat.

20150709 PairiDaiza640

Aziatische olifanten zijn met uitsterven bedreigd en in het wild leven er naar schatting nog minder dan 40.000. Pairi Daiza neemt actief deel aan het Europees programma voor de bescherming en reproductie van Aziatische olifanten. Onlangs werd nog een kalfje (Nang Faa) geboren en ook May (20) is drachtig en moet in principe volgend najaar bevallen. Via de Pairi Daiza Foundation wordt ook geld ingezameld voor het onderzoek en de strijd tegen het dodelijke herpesvirus dat vooral jonge olifantjes treft.

20150825 PairiD olifant640