featured_header_zoonews.jpg

Ontdek Pairi Daiza bij het vallen van de nacht

Alors on chante

Na het succes van de nocturnes vorig jaar organiseert Pairi Daiza deze zomer zes Magische Nachten. De vijfde nacht vindt komende vrijdag 31 juli plaats en staat in teken van "Alors on chante".

20150727 PairiDaiza180De Magische Nachten bieden de bezoeker de kans om het park bij valavond te ontdekken, wat een heel bijzonder atmosfeer geeft. Overal in het park worden kleine optredens georganiseerd, in verschillende muziekstijlen. Omdat het nog licht is, blijven de meeste dieren ook nog buiten, zeker tot de schemering. Het park wordt verlicht met kaarsen en lampions, verschillende restaurants blijven geopend en er staan kraampjes met streetfood.

Op 31 juli zijn er optredens van Nyaka Ngoma (Afrikaanse muziek en dans), het Waals Koninklijk Kamerorkest (klassiek), les Mères Sauvages (viool), Celtic Seven (folkmuziek), het Astor Klezmer Trio (fluit-viool-accordeon), Kaldara (koor) en een ponyshow. 
Er worden ook extra voedersessies gehouden bij de lemuren, de saïmiri’s, de leeuwen en de giraffen.

Eric Domb, eigenaar en stichter van Pairi Daiza, licht alvast verder toe:
"Onze Tuin dient een weerspiegeling te zijn van het Paradijs. En wat zou het paradijs voorstellen zonder muziek? Mijn ontmoeting met Laurant Fack, Directeur van het Waals Koninklijk Kamerorkest, in het kader van Mons 2015, was de start van een droom die nu werkelijkheid wordt: het organiseren van Magische Nachten. We zagen onmiddellijk de magie die zou ontstaan door de interactie tussen muziek van hoog niveau en de botanische, architecturale en zoölgische tuin, Pairi Daiza".

20150727 PairiDaiza640

De laatste Magische Nacht staat geprogrammeerd op 28 augustus: Alors on swing.