featured_header_zoonews2.jpg

2 zeehondenpups in Sea Life

Sea Life Blankenberge klaar voor opvang

Afgelopen week mocht Sea Life Blankenberge 2 zeehondenpups opvangen, de eersten van deze zomer. Ze waren aangespoeld op het strand van Blankenberge en Koksijde.

20150723 SeaLifeB zeehond180In de avond van 20 juli heeft het Rescue Team van Sea Life Blankenberge de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. De jonge pup spoelden aan op het strand van Blankenberge.
De aangespoelde pup is een gewone zeehond van ongeveer vier weken oud en is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld op het strand van Blankenberge. “Het is een mannetje en weegt ongeveer negen kilo. Doorgaans is een pup rond de vijftien kilo en acht tot tien weken oud voordat het dier zonder moeder kan leven” licht Manu Potin, hoofd dierenverzorging, toe.

In de middag van 22 juli werd een tweede zeehondenpup opgevangen door het Rescue Team. De jonge pup spoelden aan op het strand van Koksijde. Maandagavond werd de eerste pup van dit seizoen opgevangen.
Deze pup is net als de eerder aangespoelde zeehondenpup ongeveer vier weken oud. Ook hij is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld. “Het is een mannetje en weegt ongeveer elf kilo. De pup heeft enkele pikwondjes van de meeuwen en koorts” aldus Tiffany Defonseca, Senior Dierenverzorgsters van Sea Life Blankenberge.

20150723 SeaLifeB zeehond640

De komende maanden zullen de verzorgers van Sea Life de jonge pups intensief verzorgen, een proces dat ook vanaf thuis bekeken kan worden via een webcam in de quarantaineruimte (te bekijken op http://bit.ly/zeehond-cam).
Als de pups over drie tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht zijn zullen de zeehonden terug vrijgelaten worden.