featured_header_zoonews.jpg

2de zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Babyboom bij de zeeleeuwen

Afgelopen week was een heuse verjaardagsweek bij de zeeleeuwen in het Brugse Boudewijn Seapark met maar liefst twee geboortes. Vrijdag 19 juni 2015 om 17u00 werd een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark, enkele dagen nadat al een eerste zeeleeuwtje ter wereld kwam.

20150625 BoudewijnSeap180Zowel Mama Zazou en haar kersverse jong als mama Babiche en haar jong, stellen het ook goed. Beide zeeleeuwtjes hebben dezelfde papa (Fernandez), dus de pups zijn halfbroertjes of –zusjes! Zeeleeuw Zazou werd in 2003 geboren in Boudewijn Seapark. Het is de 2de keer dat Zazou mama is geworden. In 2011 schonk ze het leven aan de pup Casper.

De papa is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 17 jaar oud. In 2013 kwam hij vanuit de zoo van Amsterdam speciaal naar Brugge om te kweken met de jonge vrouwtjes Babiche en Zazou.
Het geslacht van beide pups is voorlopig nog niet gekend. De zeeleeuwtjes verblijven nog even veilig bij zijn moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater.

Boudewijn Seapark heeft massal inzendingen ingestuurd gekregen met suggesties voor de namen. Uit alle inzendingen, werden volgende namen gekozen: Zoë, Orion of Oscar. Van zodra het geslacht gekend is, krijgen de pups één van deze namen.

20150625 BoudewijnSeap640

Filmpje zoogmoment: https://youtu.be/CK21cWpkjU8