featured_header_zoonews2.jpg

Bladerdakbrug in Wildpark van de Grotten van Han

Genieten van panorama via boomtoppen

De bezoekers van het Wildpark van de Grotten van Han kunnen vanaf heden door de boomtoppen op een hoogte van 5 meter wandelen, dankzij een bladerdakbrug. Een hangbrug van 200 meter lang dat net geïnstalleerd werd, laat de bezoekers toe het buitengewone panorama van de oude Lesse vallei te bewonderen.

20150625 WildparkHan180De bladerdakbrug is een brug die door de kruin van de bomen loopt, en in contact staat met de zon. Soms wordt ze beschouwd als een habitat of ecosysteem, als zodanig is het bijzonder rijk aan biodiversiteit. Deze nieuwe faciliteit laat het de bezoekers toe het leven in deze boomtoppen te observeren.
Op 5 meter hoogte lijkt de natuur nog groter.
Het Wildpark van de Grotten van Han is 250 hectare puur natuur. Deze oase van rust met een adembenemend landschap is de thuisbasis van vele diersoorten die in onze streek leven of hebben geleefd. Al deze dieren leven in hun natuurlijke omgeving.

Om deze hangbrug te bewonderen, kiest men als bezoeker het natuurpad.
Sinds afgelopen zomer, hebben bezoekers de keuze tussen een ontdekking Wildpark per safaricar of te voet. De hangbrug is gelegen op het eerste gedeelte van het voetpad. 

20150625 WildparkHan640