featured_header_zoonews2.jpg

Belle Epoque Picknick 2015

Derde editie van succesvol evenement in ZOO Antwerpen

Naar jaarlijkse traditie ademt de ZOO op 20 en 21 juli een romantische Belle Epoque-sfeer uit. Gestart naar aanleiding van de 170ste verjaardag van de dierentuin wordt dit succesvolle evenement een weerkerend feest. 

20150623 ZooApen BEp180ZOO Antwerpen werd opgericht in 1843 door Jan Frans Loos, schepen en later burgemeester van Antwerpen. De dierentuin, nu dus 172 jaar oud, groeide in de loop der jaren uit tot een oase van exotisme en verwondering met meer dan 5 000 dieren. Anno 2015 brengt ZOO Antwerpen je dichter bij de dieren met onder andere een Vlindertuin, een spectaculair rifaquarium, een koppeltje koala’s en de zwartvoetpinguïns.

Tijdens de Belle Epoque dagen wil men graag toch even terug gaan in de tijd toen de zoo werd opgericht. Tijdens deze dagen kan men flaneren in historische klederdracht langs de gebouwen in de ZOO uit die tijd. Het Vogelgebouw, de Egyptische Tempel, het Aquarium, allemaal bouwkundige parels. Ontmoet sprekende voorbeelden van deze tijdsgeest: een fietser op een vélocipède met groot voorwiel, een fotograaf met zijn driepoot en talloze dames en heren met de typerende zomerparasols, hoeden, elegante wandelstokken en lange handschoenen. Kanten krulletjes en frutseltjes bij de vleet.

Ook zonder je te verkleden, kan je trouwens genieten van (en vooral je vergapen aan) al deze nostalgie. Geniet van mooie muziek, optredens en dansles. Geef de jongeren hun amusement met kinderspelletjes zoals petanque, bakschieten, hoepels en steltlopen. Boetseren of laten grimeren? Ook superleuk, vooral met een suikerspin of ijsje als tussendoortje. Smulpapen verlekkeren zich verder aan een heerlijke barbecue, cava, slaatjes en andere heerlijkheden.

20150623 ZooApen BEp640

Dresscode
Vrouwen dragen uitbundige bloezen in lichte kleuren en lange rokken. Parasols, handschoenen, hoeden, of broches zijn een must. Mannen zie je in kostuum met wit hemd en gilet, jongens dragen bretellen en meisjes jurkjes met witte sokjes in schattige schoentjes. Snuister op de zolder, bezoek een kringwinkel of huur je kledij met 10% korting bij Huis Baeyens. Ga naar zooantwerpen.be voor info en de kortingsbon.

Nog meer weten? Surf even naar: zooantwerpen.be/belle-epoque.

Foto's: Zoo Antwerpen, Artman, Christophe Vander Eecken