featured_header_zoonews2.jpg

Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Zoek mee naar een naam

Op woensdag 17 juni 2015 om 13u30 is een baby zeeleeuw geboren in het Boudewijn Seapark. Mama Babiche en haar kersverse jong stellen het goed. Het was precies 4 jaar geleden (juni 2011) dat er nog een zeeleeuwtje geboren werd in het Brugse park. De verzorgers en medewerkers zijn heel blij met deze nieuwe, schattige telg.

20150618 BoudewijnSeaP Babiche180Mama zeeleeuw Babiche is 9 jaar oud. Zij werd geboren in Boudewijn Seapark. De papa is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 17 jaar oud. In 2013 kwam hij vanuit Artis, de zoo van Amsterdam, speciaal naar Brugge om te kweken met de jonge vrouwtjes Babiche en Zazou. Het geslacht van het jong is voorlopig nog niet gekend. De baby verblijft nog even veilig bij zijn moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater.

Juni is zeeleeuwenmaand in Boudewijn Seapark! Sinds 1990 zijn er al meer dan 20 zeeleeuwen pups geboren in Boudewijn Seapark en dit allemaal tussen 10 en 20 juni! De exacte reden waarom juni verjaardagsmaand is bij de zeeleeuwen is niet gekend. Een Californische zeeleeuw is gemiddeld 11 maanden zwanger. Na de geboorte kan het jong nog niet zwemmen, het moet 2 weken op het droge blijven om aan te sterken. Eenmaal de vinnen harder zijn, kan het jong voor het eerst het water in om te zwemmen. De baby wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder. Daarna wordt de moedermelk afgewisseld met vis. Tijdens deze zoogperiode speelt de pup regelmatig met de vis en zo leert hij uiteindelijk zelfstandig vis eten.

Zoek mee naar een naam!
Momenteel zoeken de verzorgers nog naar een gepaste jongens- of meisjesnaam voor de baby zeeleeuw.
Alle suggesties zijn welkom op zeeleeuw@boudewijnseapark.be.

Eerstdaags verwacht Boudewijn Seapark de geboorte van een tweede zeeleeuwtje. Dan is het de beurt aan zeeleeuwmama Zazou. De vader is ook hier zeeleeuw Fernandez. Dus het zeeleeuwtje dat eergisteren werd geboren, krijgt er binnenkort meteen een halfbroertje of –zusje bij!

20150618 BoudewijnSeaP Babiche640

Californische zeeleeuwen leven langs de kust van Californië, Verenigde Staten. Ze leven in een harem, bestaande uit één volwassen man en een aantal vrouwtjes met hun pups. De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannen. Vrouwen wegen tussen 90-120 kg en de mannen tussen 200-400kg. Het is een niet bedreigde soort.

Filmpje: http://youtu.be/e6lzuk45DMU