Safaripark Beekse Bergen verwelkomt diverse baby's

Safaripark Beekse Bergen is trots dat er voor het eerst in hun geschiedenis een secretarisvogel werd geboren. Ook het fokprogramma bij de jachtluipaarden blijft uiterst succesvol.

20150610 BeekseBergen180Voor het eerst in de historie van het park in Hilvarenbeek kroop er een secretarisvogel uit het ei. Secretarisvogels zijn monogame dieren: een paartje blijft levenslang bij elkaar. In het wild komen ze voor op de uitgestrekte savannes in Afrika. Broedsels bestaan uit één tot drie eieren per keer, meestal twee. De eieren zijn wit of licht blauwgroen en aan één kant puntig. Die komen na zo’n 42 tot 46 dagen uit. Na tien tot elf weken verlaten de kuikens het nest.

De secretarisvogels op het Safaripark slaagden er dus voor het eerst in om voor nakomelingen te zorgen. Vorig jaar werd er ook al gebroed. De eieren waren toen ook bevrucht, maar kwamen niet uit. Nu was dat bij één ei dus wel het geval. Het jong wordt goed gevoerd door de ouders, dus dat ziet er allemaal goed uit.

Het fokprogramma bij de jachtluipaarden blijft uiterst succesvol: moeder Kate waakt momenteel over twee pasgeboren jongen.
Bij de jachtluipaarden, de snelste landroofdieren ter wereld, gaat het succesverhaal gewoon door. In het wild hebben deze dieren het erg moeilijk. Safaripark Beekse Bergen is coördinator van het Europese fokprogramma en is daarom extra blij dat het weer gelukt is om voor jonge cheeta’s te zorgen.
Moeder Kate is vijf jaar oud en woont sinds haar komst vanuit Denemarken sinds eind 2012 in Hilvarenbeek. Vader Kendi is van 2007 en verblijft sinds begin 2011 in het Safaripark. Kate is voor het eerst moeder geworden. Kendi zorgde in 2011 en 2013 al voor nageslacht.

20150610 BeekseBergen640

Ook familie-uitbreiding bij de stokstaartjes, gemsbokken, waterbokken, leeuwen, hyena’s, …
De succesvolle fokprogramma’s van het Safaripark Beekse Bergen verblijden publiek en verzorgers.
Het park heeft zwaar geïnvesteerd in een nieuw verblijf voor Afrikaanse olifanten en met de komst onlangs van de olifantenfamilie uit Duitsland wil Safaripark Beekse Bergen intensief deelnemen aan het Europese fokprogramma.