Roofvissen te groot voor Ocean Tunnel

Vandaag breekt een spannende dag aan in Sea Life Blankenberge: er verhuizen namelijk 3 grote Zwartpuntrifhaaien uit de Ocean Tunnel…

20150611 SLB haai180Sinds 2010 verblijven drie vrouwelijke Zwartpuntrifhaaien in Sea Life Blankenberge. Ondertussen zijn deze roofvissen gegroeid tot 1m20 en begint hun jachtinstinct zich te ontwikkelen. Hierdoor is een verhuizing noodzakelijk. Ze zullen tijdelijk een nieuwe thuis in Nederland krijgen, waar verder wordt gezocht naar een ideale thuis voor deze roofvissen.

Het wordt dus een bijzonder spannende dag voor het team aquaristen in Sea Life Blankenberge. “Er zijn toch steeds risico’s voor zowel de dieren als de verzorgers om deze vissen te verplaatsen.”, aldus hoofd-dierenverzorger Manu Potin. “Het zit niet in het instinct van de haai om mensen aan te vallen, enkel in bedreigende situaties. Mede daarom is het van groot belang dat de verhuizing met de juiste zorg plaats vindt.”

Een Zwartpuntrifhaai dankt zijn naam aan de zwarte puntjes op hun rug- en staartvin. In de Ocean Tunnel zijn er nog twee Verpleegsterhaaien en een Zebrahaai. Zij krijgen later opnieuw gezelschap van drie kleine Zwartpuntrifhaaien. Van de Verpleegsterhaaien hoopt Sea Life Blankenberge in de toekomst gezinsuitbreiding te verwachten.

20150611 SLB haai640