featured_header_zoonews.jpg

Zeeschildpad met beperking medisch gekeurd

Medische keuring voor Cracker in Sea Life

Door een aanvaring met een boot voor de kust van Florida is de toen jonge zeeschildpad Cracker zijn vermogen om te duiken volledig kwijt geraakt. De ernstig gehandicapte zeeschildpad woont sinds 2005 in SEA LIFE Blankenberge. 

20150527 SeaLife180Door het ongeval kan hij niet meer in de vrije natuur overleven. Na een verblijf in gespecialiseerde opvangcentra in Marathon, Florida (Verenigde Staten) en Weymouth (Verenigd Koninkrijk) heeft de schildpad nu een definitieve thuis in Blankenberge.

In SEA LIFE Blankenberge heeft Cracker van 2005 tot en met 2014 een gewicht op zijn schild gekregen om zo onder water de kunnen blijven. Nu, na ruim 9 jaar, kan de Zeeschildpad nu zonder extra gewicht kopje onder gaan.

Hoofd dierenverzorger Manu Potin legt uit waarom het zo belangrijk is dat het dier deze medische keuring krijgt: "We zijn zeer begaan met de gezondheid van onze dieren, hun goede gezondheid is voor ons van levensbelang." Gisteren doken twee dierenverzorgers in de Ocean Tunnel tank om de schildpad te vangen. Daarna werd er door gespecialiseerd dierenarts Tania Monreal bloed afgenomen uit de nek. Ook werd Cracker gewogen: het is immers erg belangrijk dat de schildpad geen gewicht verliest zodat hij zich goed kan blijven voortbewegen.
Daarnaast werd er een echografie gemaakt en volgde een extra onderzoek naar nierstenen. Nierstenen is immers een veelvoorkomende kwaal bij zeeschildpadden en moet daarom nauwlettend in de gaten worden gehouden bij Cracker. Na zijn onderzoek kon Cracker weer verder zwemmen in de wonderbaarlijke Ocean Tunnel in SEA LIFE Blankenberge.

20150527 SeaLife640