featured_header_zoonews2.jpg

ZOOmeravonden 2015 Artis

Jungle by Night, Novastar en Stevie Ann op 12e editie

In de maanden juni, juli en augustus is de zoo van Amsterdam, Artis, elke zaterdag tot zonsondergang open. Tijdens deze twaalfde editie van de ZOOmeravonden treden onder andere Jungle by Night, Novastar en Stevie Ann op in de Muziektent, vanaf 19u00.

20150520 Artis180Het ZOOmeravondprogramma begint iedere zaterdag in juni, juli en augustus om 15u00 met verschillende kinderactiviteiten bij de Muziektent. Zo lezen bekende kinderboekenschrijvers voor uit eigen werk. Aankomende astronauten kunnen in het Planetarium hun ruimtepaspoort halen door alle workshops te volgen over de sterrenhemel, de ruimtevaart, het zonnestelsel en de Melkweg.
Om 16u00 starten workshops in dans, yoga of jongleren.
Ook staat tijdens sommige ZOOmeravonden een poppenkast in het park.

Het hoogtepunt zijn uiteraard de optredens. Tijdens de eerste ZOOmeravond, op zaterdag 6 juni, bijt Jungle by Night het spits af met een mix van Afrofunk, hiphopbeats en rock tunes. Ook Novastar en Stevie Ann staan op de affiche om 1 van de zomeravonden te vullen. Bezoekers kunnen picknicken in het gras, met de klanken van live-optredens, het zingen van de gibbons en het huilen van de wolven op de achtergrond.

Bezoekers kunnen trouwens ook meegaan tijdens de schemering op een rondleiding over de nachtrituelen van de dieren.
Bovendien kan men tijdens de ZOOmeravonden de eetbare tuin-route lopen. Vanaf juni bestaan alle eenjarige planten in Artis uit bloemen, kruiden en groenten die eetbaar zijn voor dier en mens. De bezoeker bewondert er de paars bloeiende salie en rode boerenkool, en ruikt de tijm of het Japanse kruid shiso. Dierverzorgers lopen dagelijks een plukroute, en zullen de planten en bloemen voeren aan de dieren.

20150520 Artis640

Praktisch:
Het programma begint elke zaterdag om 15u00 en duurt tot zonsondergang.
Toegangsprijzen:
- kinderen 3 t/m 9 jaar € 16,50
- volwassenen € 19,95
- Artis-leden gratis.
Het volledige programma is terug te vinden op www.artis.nl/zoomeravonden.