featured_header_zoonews2.jpg

Veel nieuw in Pairi Daiza anno 2015

Nieuwe dieren, nieuwe verblijven en nieuwe attractie

Verschillende nieuwigheden zullen centraal staan bij aanvang van het nieuwe seizoen in ‘Jardin des Mondes’ Pairi Daiza. Het park herbergt ondertussen meer dan 5000 dieren van over de hele wereld, vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, … Dit alles op de site van de voormalige abdij van Cambron met eeuwenoude bomen en talrijke historische gebouwen. 

20150331 PDZ180Het nieuwe seizoen gaat van start bij het begin van de Paasvakantie, met allerlei spannende nieuwigheden. Zo kondigt het Belgische dierenpark tussen Ath en Bergen de komst van allerlei nieuwe dieren, de ene al wat vreemder dan de andere.
Zo maakt een reuzeninktvis begin april zijn opwachting in het aquarium. Ook kunnen de bezoekers allerlei kwallen ontdekken. Maar er komt ook een kolonie van 27 naakte molratten. Iets groter zijn dan weer de Reuzenmiereneters en Beermarters. In het Australische gedeelte maken Wombats dan weer hun opwachting. Pairi Daiza introduceert in 2015 ook een vrouwelijk sneeuwluipaard om de mannelijke wederhelft Jedi gezelschap te houden.

Ook op gebied van landschap en behuizing valt er heel wat te ontdekken. Zo zal in de loop van de paasvakantie de Pantertempel openen. Het bouwwerk is geïnspireerd op een tempel uit Cambodja, een complex met drie reusachtige hoofden van de Bayon Angkor Thom Tempel. Met een grondoppervlakte van 1.800 m2, zal de tempel twee luipaarden huisvesten. Het bouwwerk werd ook ontworpen om beplant te worden met overvloedige vegetatie, waarin de dieren zich kunnen ontwikkelen. De Tempel werd gebouwd op ware grootte, schaal 1:1, en kwam tot stand door het harde werk van zowel de mensen van Pairi Daiza als de bijna duizend ambachtelijke steenhouwers (30 bedrijven) van aan de andere kant van de wereld.

20150331 PDZ640

Verder is er ook Het Terras van de olifanten: een waar meesterwerk, gecreëerd door ambachtelijke steenhouwers : 325 m2 sculpturen. Dit meesterwerk is geïnspireerd op het terras van de olifanten van Angkor. Hiermee onderstreept het park dat ze meer zijn dan gewoon een dierenpark, vandaar ook hun referentie als wereldtuin of Tuin der Werelden, waar de bezoeker reist van het ene naar het andere continent in enkele stappen, in authentieke tuinen met allerlei natuurlijke, culturele en spirituele rijkdommen.

In het Park werd er tenslotte ook nog een volledig nieuwe spoorweg aangelegd, waarover er een authentieke stoomtrein zal rijden : deze trein zal zijn eerste reis maken tijdens de eerste week van het nieuwe seizoen. De bezoekers kunnen aan boord stappen van perfecte replica’s van Decauville wagons uit 1916, gesleept door een authentieke Poolse stoomlocomotief uit 1954.

20150331 PDZ640 2