featured_header_zoonews.jpg

De ZOO Achter de Schermen op één

Derde seizoen tv-reeks

Vanaf zondag 22 maart brengt de Vlaamse TV-zender één opnieuw de vrolijke beestenbende van ZOO Antwerpen en Planckendael tot bij de kijker.

De ZOO Achter de Schermen laat het dagelijkse leven in de dierentuin zien, maar ook de onverwachte en onzichtbare verhalen achter de schermen. Het derde seizoen toont hoe elke dag opnieuw maar liefst vijfduizend dieren in de watten worden gelegd door een enthousiast team van bijna vierhonderd medewerkers.

20150312 ZooA TV180Hoogtepunten dit jaar in ZOO Antwerpen zijn de spectaculaire make-over van het oude buideldierengebouw waar koala’s komen wonen, de training van de nijlpaarden, de komst van gorilla Kiki en uiteraard de opening van één van de grootste rifaquaria van Europa.
Philippe Jouk, curator vissen:
“De ZOO stelt met trots één van de grootste rifaquaria in Europa voor. Als curator maak je dit maar één keer in je leven mee. De glazen wand van het rif komt zelfs helemaal uit Amerika. Wekenlang was het onderweg, over zee. Om het te kunnen plaatsen, hebben we een opening in de muur van ons geklasseerd gebouw moeten maken. Achteraf is dit natuurlijk zorgvuldig gerenoveerd. En als ik het resultaat zie, dan was het de hele operatie meer dan waard!”

In Planckendael kijkt iedereen hoopvol uit naar de geboorte van twee baby-olifanten en zijn we getuige van de babyboom bij de pinguïns en de eerste ontmoeting tussen leeuwenman Jari en zijn twee vrouwen.
Ben Van Dyck, coördinator dierenzorg Planckendael: “Kai-Mook en haar familie zijn een paar jaar geleden verhuisd van ZOO Antwerpen naar Planckendael om hier een nog grotere familie te stichten, en dat lijkt te lukken. Kai-Mook wordt grote zus. Dit jaar mogen we niet één, maar zelfs twee kleine olifantjes verwachten! Net zoals bij de geboorte van Kai-Mook zie ik weer een grote betrokkenheid bij zowel onze medewerkers als de bezoekers. Iedereen leeft enorm mee. We kijken allemaal in spanning uit naar het grote moment!” 

20150312 ZooA TV640

De ZOO Achter de Schermen seizoen 3 op zondag om 20u00 vanaf 22 maart op één.
De ZOO Achter de Schermen is een programma van deMensen voor één, in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.
#DZADS15

 Foto's: ZOO Antwerpen/Planckendael - Jonas Verhulst