featured_header_zoonews2.jpg

Blue World in SeaWorld San Diego

Orka’s krijgen dubbel zoveel ruimte

SeaWorld San Diego maakt zich op voor een forse investering van maar liefst 100 miljoen dollar met een nieuw project genaamd Blue World.

20150127 SeaW BlueWorld180Deze nieuwigheid zou pas in 2018 klaar zijn. Opvallendste vernieuwing is dat het orkaverblijf in oppervlakte haast verdubbelt. Niet alleen het verblijf wordt vernieuwd, ook de beleving voor de bezoekers zal centraal staan bij deze renovatie. Deze zal niet alleen interactief zijn, maar ook leerrijk en vooral indrukwekkend. Zo zullen de gasten kunnen genieten van een fantastische onderwater-ervaring, waarbij de orka’s vlakbij zullen voorbij zwemmen.

Het nieuwe project valt echter niet op een ideaal tijdstip, vermits er op dit moment een herstructurering aan de gang is, waarbij CEO Jim Atchison plaats heeft moeten ruimen. Een opvolger is nog niet officieel aangeduid, maar het is nu reeds duidelijk dat die zal mogen opboksen tegen de vele protesten die er zijn met betrekking tot orka’s in gevangenschap, en hun kweekprogramma’s. De huidige, populaire, Shamu-shows zullen in hun huidige concept verder blijven gezet worden.

Bij analisten rijst echter de vraag of de voorziene verbeteringswerken een grote impact zouden hebben op de bezoekersaantallen. De uitbreiding is zeker en vast gewenst, maar er zijn niet vele nieuwigheden te verwachten ondanks de grote investeringskost.

20150127 SeaW BlueWorld640