Eerste opvang van 2015

Gisteren heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge de eerste twee zeehondenpups van 2015 opgevangen. De jonge pups spoelden aan op het strand van Blankenberge en Mariakerke.

20150122 SeaLifeB180De eerste aangespoelde pup is een gewone zeehond van ongeveer acht maanden oud en is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld op het strand van Blankenberge. “Het is een meisje en ze weegt ongeveer 21 kilo, heeft last van longwormen en heeft een verkoudheid” licht Manu Potin, hoofd dierenverzorging, toe.
De tweede pup, eveneens een meisje, die aanspoelde op het strand van Mariakerke, is een grijze zeehond van ongeveer negen weken oud en weegt ongeveer 18 kilo. Deze pup heeft een geïnfecteerde mond en is zwaar verkouden.

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pups intensief verzorgen, een proces dat vanaf thuis gevolg kan worden via een webcam in de quarantaineruimte (te bekijken op http://bit.ly/zeehond-cam). Als ze over drie tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht zijn zullen ze terug vrijgelaten worden.

Sinds 1998 is SEA LIFE Blankenberge verantwoordelijk voor de opvang, verzorging en vrijlating van zeehondjes aan de Belgische kust. Op onderstaande webcam kun je Quarantaine 4 van het zeehondenopvangcentrum live bekijken. Hier worden zeehonden opgevangen die nog erg zwak zijn en vaak nog moeite hebben met zelfstandig eten.

20150122 SeaLifeB640

Adopteer een zeehond
Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans.
Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes al 14 jaar op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten.

Meer info op: https://www.visitsealife.com/blankenberge/unieke-ervaringen/adopteer-een-zeehond/