Forse investering dankzij Lund

Skånes Djurpark, een van de oudste dierenparken in Zweden, krijgt een forse investeringsinjectie van hun nieuw management. Het park verkeert immers in slechte financiële papieren. Het ontvangt jaarlijks slechts 200.000 bezoekers.

20141015-Kongeparken180Skånes Djurpark werd in 1953 gesticht door Skånes Djurpark Foundation en wordt geleidt door de lokale regering. Deze zoo bevindt zich nabij Hoor en richt zich vooral op fauna en flora die in het Hoge Noorden terug te vinden is. Het park huisvest in totaal 900 dieren, zo’n 100 verschillende diersoorten. 

Door een kapitaalsinjectie om te kunnen investeren hoopt de nieuwe eigenaar Lund om hetzelfde scenario te herhalen als bij Kongeparken, ooit ook een falende attractie, maar onder hun bewind leefde het park op en werd het zelfs de belangrijkste attractie in het zuidwesten van Noorwegen.

De Lund groep zou maar liefst 79 miljoen Euro willen investeren in Skånes Djurpark, gespreid over een periode van 10 jaar. De zoo was in zijn tijd zeer progressief: het was het eerste Scandinavische dierenpark om “nee” te zeggen tegen kooien en de dieren, ondanks hun gevangenschap, in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te huisvesten.

20141015-Kongeparken640

De doelgroep blijft jonge gezinnen met kinderen van 0-12 jaar oud. Skånes Djurpark is alvast in onderhandeling met 4 bedrijven om de herlancering uit te werken.