featured_header_zoonews2.jpg

Australia Zoo op de Las Vegas strip

Australia Zoo op de Las Vegas strip

Vijf jaar nadat het al eens op de agenda heeft gestaan, zouden er opnieuw plannen zijn om een tweede Australia Zoo te openen, en ditmaal op de wereldberoemde strip van Las Vegas. Vorige week zouden vertegenwoordigers van de Irwin familie een onderhoud met Oscar Goodman hebben gehad, burgemeester van de gokhoofdstad.

"De zoo zou ondanks een investering van 40 miljoen dollar toch eerder een beperkte zoo zijn," aldus Goodman, "De focus ligt op Australië, dus verwacht geen tijgers of giraffen. Eén van de sensaties wordt wel het krokodillenverblijf, waar er zelfs een worstelarena zal voorzien worden, waar dus effectief met krokodillen zal gevochten worden."
Behalve wombats zullen er uiteraard ook kangoeroes, koala's en wombats te vinden zijn.

In 2005 was het idee al gelanceerd door de betroerde Steve Irwin, een TV-persoonlijkheid, gekend om bvb. Crocdile Hunter.
De burgemeester van Las Vegas hoopt niet alleen deze zoo te bouwen, maar ook een kinderhospitaal. Eveneens aan de fameuze Las Vegas strip. Het liefst van al zou hij beiden willen verenigd zien, zo kunnen de kinderen toch opgevrolijkt worden met het dierenpark.

Toch is het op dit moment nog steeds onduidelijk welke mogelijkheden Goodman heeft aangeboden: krijgt Australia Zoo de kans om grond van de stad te kopen, of moet het een lease arrangement aangaan?

Mocht Las Vegas geen optie zijn, dan zouden andere locaties blijkbaar ook kans maken. Steve Irwin zei destijds reeds dat zo'n Australian Zoo een belangrijke toeristische magneet zou kunnen zijn om mensen daadwerkelijk te verleiden om eens naar Australië af te reizen.