featured_header_zoonews.jpg

Vele redenen om Beekse Bergen te bezoeken

Succesvolle maand augustus

Ondanks een natte maand augustus, wist Safaripark Beekse Bergen in die maand een recordaantal van 137.000 bezoekers neer te zetten. Het vorige record dateerde van augustus 2010 toen er 131.000 bezoekers werden geteld.

20140911-BeekseB180Sjors van den Boogaart, vestigingsmanager Beekse Bergen, licht het succes toe: “Natuurlijk zijn we bij Beekse Bergen enorm blij met deze drukste maand ooit. Onze succesvolle televisiecommercial zal daarbij zeker een rol hebben gespeeld. Wat we echter heel erg merken is dat onze bezoekers vooral aanslaan op de nieuw gerealiseerde dierenverblijven. Zo is er flink geïnvesteerd in nieuwe onderkomens voor de leeuwen, de bosbuffels en de koedoes. We willen ons namelijk blijven onderscheiden van andere dierenparken. Dat doen we door continu te blijven innoveren en investeren.”

Een goed voorbeeld daarvan is het nijlpaarden- en krokodillenverblijf dat in mei werd geopend en direct al voor de drukste week in 45 jaar zorgde. Zo’n 40.000 bezoekers passeerden toen de poorten van Safaripark Beekse Bergen om de nieuwe Afrikaanse dieren te bewonderen.

Van den Boogaart vervolgt: “Die trend zette in de maanden daarna door. Ook de nieuwe inloopvolière, waarin onder meer de kroonkraanvogel te zien is, mag zich verheugen in extra aandacht van onze gasten. Er is ook een duidelijke trend zichtbaar die aangeeft dat het publiek er steeds meer de voorkeur aan geeft om dieren in hun natuurlijke habitat te bezoeken. En dan kun je nergens beter terecht dan in Safaripark Beekse Bergen. Daarnaast stimuleren de verschillende safarivormen een herhalingsbezoek. De wandelsafari geeft namelijk een heel andere beleving dan de bootsafari of auto/bussafari. We merken bovendien dat gasten steeds vaker kiezen voor een meerdaags verblijf op het Safari- of Vakantiepark.”

Het winnen van de Zoover Award en Diamond Theme Park Awards voor Beste Nederlands Dierenpark zorgde eveneens voor goede reclame. “Dat leverde ons ook vele extra bezoekers op uit België. Nu hopen we nog een mooie nazomer te draaien. Daarna beginnen de voorbereidingen voor de Wintersafari. Wij zijn namelijk het hele jaar door open, dus ook in de winter is Afrika gevaarlijk dichtbij,” aldus Van den Boogaart.

20140911-BeekseB640