featured_header_zoonews.jpg

Pairi Daiza lanceert Nocturnes

Sfeervolle avondopening op 30 augustus

Op zaterdag 30 augustus organiseert Pairi Daiza de allereerste Nocturne. Het dierenpark tussen Bergen en Ath zal dan geopend zijn van 19u00 tot 23u30.

20140822-PairiDaizanoct180Pairi Daiza opent zijn tuinen voor de bezoekers “by night”. De ganse tuin zal gehuld zijn in het licht van duizenden kaarsen en fakkels. De Chinese tempel, de Toren van Cambron en het kasteel, zijn slechts enkele locaties die verlicht zullen worden.

Muzikanten zullen voor de nodige animatie zorgen in de belangrijkste werelden van Pairi Daiza: Balinees feest in het “Royaume de Ganesha”, djembees in Afrika, traditionele muziek in China, klassieke muziek aan de voet van de ruïnes van de abdij.

Als kers op de taart zullen de bezoekers het aansteken van de lampionnen in “La Cité des Immortels” kunnen bijwonen, een wonderlijk schouwspel!. De meeste dieren – waaronder de Afrikaanse dieren, de reuzenpanda’s, de witte tijgers en het sneeuwluipaard – zullen zichtbaar zijn tot het vallen van de duisternis (rond 21u30). ’s Nachts gaan deze dieren naar de binnenverblijven, of het wordt gewoonweg te donker om de dieren te kunnen waarnemen… maar de wandeling zet zich verder. Een nocturne is immers de uitstekende gelegenheid om Pairi Daiza op een andere manier te ontdekken. Van zodra de zon ondergaat veranderen namelijk de geluiden, de kleuren en de sfeer in de tuin.

20140822-PairiDaizanoct640

Praktisch
Er is een vaste prijs van 20 € per deelnemer (volwassenen, kinderen, senioren, PBM en abonnees).
Gratis voor de -3 jarigen.
Deze avond is een uitzonderlijk evenement, welke los staat van een bezoek overdag. Het valt ook buiten de gewone prestaties van Pairi Daiza, en bijgevolg is het niet inbegrepen in het abonnement. De abonnees krijgen op vertoon van hun abonnement wel een gratis drankje aangeboden bij hun aankomst, aan "Le Moulin".
Parking: 4 € (gratis voor abonnees met een parkingabonnement). 

De openingsuren zijn ietwat anders dan gewoonlijk: opening van 9u30 en sluiting om 18u30). 's Avonds wordt de speciale nocturne georganiseerd die van start gaat om 19u00. Dit uitzonderlijke evenement loopt af om 23u30.
De tickets “special Nocturne” zijn enkel online beschikbaar en zijn in aantal beperkt: www.pairidaiza.eu
Er zullen verschillende horecapunten open zijn, alsook de shop. Bepaalde volières, het speelplein, de hangbruggen, de trap aan de hyena’s en het oostelijke gedeelte van het meer (rendieren) zullen daarentegen ontoegankelijk zijn omwille van veiligheidsredenen (schemerdonker), of omdat dit beantwoordt aan de specifieke behoeften van bepaalde dieren.

Foto's: Pairi Daiza en Benoit Bouchez